۵ مزیت فایروال‌های نسل بعد (NGFW)

فایروال‌های نسل بعد (NGFW)

فایروال‌های نسل بعد (NGFW) قابلیت‌هایی فراتر از یک فایروال شبکه stateful را ارائه می‌دهند. فایروال stateful که برای اولین بار در سال ۱۹۹۴ توسط Check Point Software Technologies ارائه شد، یک دستگاه امنیت شبکه است که ترافیک ورودی و خروجی شبکه را براساس پورت و آدرس‌های IP فیلتر می‌کند و با بازرسی هوشمند payload برخی از بسته‌ها، درخواست‌های اتصال جدید را با اتصالات قانونی موجود مرتبط می‌کند. همچنین فایروال‌های نسل بعد (NGFW) ویژگی‌های دیگری مانند کنترل برنامه‌های کاربردی، پیشگیری از نفوذ یکپارچه (IPS) و قابلیت‌های پیشگیری از تهدید پیشرفته‌تر مانند sandbox را ارائه می‌دهند.

مزیت اصلی فایروال‌های نسل بعد (NGFW) چیست؟

مزیت اصلی فایروال‌های نسل بعد (NGFW) توانایی استفاده امن از برنامه‌های کاربردی اینترنتی است که به کاربران کمک می‌کند تا بهره‌وری بیشتری داشته باشند و در عین حال برنامه‌های نامطلوب را مسدود کنند. فایروال‌های نسل بعد (NGFW) با استفاده از بازرسی عمیق بسته برای شناسایی و کنترل برنامه‌های کاربردی بدون توجه به پورت IP مورداستفاده برنامه، به این مهم دست می‌یابند.

پالیسی امنیتی معمولی یک فایروال شبکه مستقر در یک سازمان، اتصالات ورودی را مسدود و اتصالات خروجی را مجاز می‌کند. ممکن است برخی محدودیت‌ها اعمال شود، اما ترافیک وب خروجی به طور کلی مجاز است. برنامه‌های کاربردی از پورت‌های باز موجود مانند پورت ۸۰ وب برای اینترنت استفاده می‌کنند تا تجربه کاربری یکپارچه ای را به مشتریان خود ارائه دهند. این موضوع هم برای برنامه‌های مطلوب و هم برای برنامه‌های نامطلوب صادق است. فایروال نسلی بعدی یا NGFW به شرکت‌ها دید بیشتری نسبت به برنامه‌های کاربردی مورداستفاده توسط کارکنان شرکت می‌دهد و کنترل روی استفاده از این برنامه‌ها را ممکن می‌سازد.

پیچیدگی حملات سایبری مدرن و روش‌های پیشرفته هک، شرکت‌ها را به سمت فایروال‌های نسل بعد  (NGFW) برای امنیت بهتر سوق می‌دهد. بدافزارهای جدید مبتنی بر وب و تلاش‌های نفوذ آن‌ها، حفاظت‌های محیطی را برای سوءاستفاده از برنامه‌های کاربردی دور می‌زنند. کاربران، طعمه اصلی حملات از طریق ایمیل‌های مخرب یا طرح‌های فیشینگ هستند، زیرا این تهدیدات در محتوا پنهان می‌شوند و بدون شناسایی از طریق شبکه تحویل داده می‌شوند.

فایروال‌های سنتی فقط از پروتکل‌های وب پیروی می‌کردند و برای تشخیص انواع مختلف ترافیک وب به اندازه کافی هوشمند نبودند. ناتوانی آن‌ها در بازرسی داده‌های بسته شبکه و شناسایی برنامه‌های کاربردی تجاری قانونی و حملات، آن‌ها را مجبور به پذیرش یا رد تمام ترافیک می‌کرد.

به همین دلیل حفاظت مبتنی بر پورت‌ها، پروتکل‌ها و آدرس‌های IP مفید نبودند. کسب‌وکارها به شکل قوی‌تری از امنیت نیاز داشتند که فقط به آدرس‌های IP مرتبط نباشد. آن‌ها همچنین به قوانین جدیدتری برای کنترل استفاده از وب‌سایت‌ها و برنامه‌های کاربردی در شبکه نیاز داشتند. این امر منجر به تکامل فایروال‌های نسل بعد (NGFW) با فناوری‌های پیشرفته‌ای شد که نوید قابلیت‌های بازرسی عمیق‌تر و کنترل بهتر بر برنامه‌های کاربردی در شبکه را می‌داد.

در اینجا پنج مزیت مهم فایروال های نسل بعد (NGFW) نسبت به فایروال های سنتی را بیان می کنیم:

۱.    چند کاره بودن

فایروال های نسل بعد (NGFW) فایروال‌های سنتی فیلتر اولیه بسته‌ها، ترجمه آدرس شبکه و پورت و بازرسی‌های stateful را میسر می‌سازند و حتی می‌توانند از شبکه‌های خصوصی مجازی پشتیبانی کنند. با این حال، آن‌ها فقط به لایه پیوند داده و لایه انتقال در مدل OSI محدود می‌شوند.

فایروال‌های نسل بعد (NGFW)، علاوه بر تمام عملکردهای فایروال‌های سنتی، سیستم‌های تشخیص نفوذ یکپارچه (IDS) و سیستم‌های پیشگیری از نفوذ (IPS) را در بر می‌گیرند که حملات را براساس تجزیه‌وتحلیل رفتار ترافیک، امضاهای تهدید یا فعالیت‌های غیرعادی تشخیص می‌دهند. این عملکرد به انجام بازرسی عمیق‌تر و بهبود فیلتر محتوای بسته ترافیک شبکه تا لایه برنامه کمک می‌کند.

۲.    شناخت برنامه‌های کاربردی

فایروال‌های سنتی معمولا پورت‌های برنامه‌های کاربردی یا سرویس‌های رایج در شبکه را برای کنترل دسترسی برنامه‌ها و نظارت بر تهدیدهای خاص مسدود می‌کنند. با این حال، با پیچیده‌تر شدن اتصال شبکه، چندین برنامه از پورت‌های یکسان یا مختلف استفاده می‌کنند، که تشخیص پورت موردنظر برای فایروال‌های سنتی بسیار دشوار می‌شود. علاوه‌براین، این پورت‌ها به روش‌های مختلفی مانند تونل‌سازی کپسوله و در مقصد دیکپسوله می‌شوند.

برای مقابله با این روش‌ها، دستگاه‌های فایروال نسل جدید (NGFW) ترافیک را از لایه ۲ تا لایه ۷ نظارت می‌کنند و به اندازه کافی هوشمند هستند تا مشخص کنند دقیقا چه چیزی ارسال یا دریافت می‌شود. اگر محتوا مطابق پالیسی باشد، ارسال و در غیر این صورت مسدود می‌شود.

شناخت برنامه‌های کاربردی همچنین شرکت‌ها را قادر می‌سازد تا سیاست‌هایی را بسته به کاربر و برنامه کاربردی تعیین کنند. به عنوان مثال، امکان دسترسی کاربران به فیس‌بوک را می‌دهند، اما چت‌های فیس‌بوک را مسدود می‌کنند.

۳.    زیرساخت‌های ساده و مؤثر

فایروال‌های سنتی برای هر تهدید جدید به تجهیزات امنیتی جداگانه نیاز دارند که منجر به هزینه و تلاش‌های اضافی برای نگهداری و به‌روز رسانی هر یک از آن‌ها می‌شود.

پیکربندی هزاران Rule مورد نیاز برای شناسایی و مدیریت ترافیک با وجود آدرس‌های IP پویا بسیار پیچیده است. علاوه‌براین، فایروال‌های سنتی کنترل و امنیت مورد نیاز برای محتوا، برنامه‌های کاربردی یا حتی کاربران را فراهم نمی‌کنند.

فایروال‌های نسل بعد (NGFW)  قابلیت‌هایی مانند آنتی‌ویروس یکپارچه، فیلتر هرزنامه، بازرسی عمیق بسته‌ها و کنترل برنامه‌های کاربردی را تنها با استفاده از یک دستگاه یا کنسول فراهم می‌کنند و به هیچ دستگاه اضافی نیاز نیست، بنابراین استفاده از NGFW منجر به کاهش پیچیدگی‌های زیرساختی خواهد شد.

۴.    حفاظت از تهدید

برخلاف فایروال‌های سنتی، فایروال های نسل بعد (NGFW) شامل آنتی‌ویروس و حافظت از بدافزار هستند که با کشف تهدیدات جدید، به‌طور مداوم و به‌طور خودکار ارتقا می‌یابند. همچنین دستگاه NGFW با محدود کردن برنامه‌هایی که در کل سازمان اجرا می‌شوند، راه‌های حمله را به حداقل می‌رساند.

سپس تمام برنامه‌های کاربردی تأیید شده را برای هر گونه آسیب‌پذیری پنهان یا نشت داده‌های محرمانه اسکن می‌کند و خطرات ناشی از هر برنامه ناشناخته را کاهش می‌دهد. این کار همچنین به کاهش استفاده از پهنای باند توسط هرگونه ترافیک غیرمفید کمک می‌کند، که این مهم با فایروال‌های سنتی امکان‌پذیر نیست.

۵.    سرعت شبکه

اگرچه بسیاری از ارائه‌دهندگان فایروال‌های سنتی ادعا می‌کنند که یک توان عملیاتی خاص (معمولا یک گیگا بایت) را از هر پورت ارائه می‌دهند، واقعیت کاملا متفاوت است.

افزایش تعداد دستگاه‌ها و خدمات حفاظتی منجر به کاهش سرعت شبکه می‌شوند و تا ترافیک به کاربر نهایی برسد، سرعت تقریبا به یک سوم سرعت گفته شده کاهش می‌یابد. در حالی که، توان عملیاتی فایروال های نسل بعد (NGFW) صرف نظر از تعداد خدمات حفاظتی یکسان باقی خواهد ماند.

ویژگی‌های فایروال‌های نسل بعد (NGFW)

فایروال نسل بعد یا Next-Generation Firewall دارای ویژگی‌های زیر است:

  • کنترل برنامه‌های کاربردی و کاربر
  • پیشگیری از نفوذ یکپارچه
  • تشخیص بدافزار پیشرفته مانند Sandboxing
  • استفاده از هوش تهدیدات امنیتی

ویژگی‌های گفته شده علاوه بر ویژگی‌هایی هستند که معمولا در فایروال‌های شبکه یافت می‌شوند، مانند ترجمه آدرس شبکه (NAT)، پشتیبانی از پروتکل مسیریابی پویا، و قابلیت‌های دسترسی سطح بالا. تمایز بین فایروال های نسل بعد (NGFW) و سامانه مدیریت یکپارچه تهدیدات بومی (UTM) تا حدودی مبهم است. دستگاه‌های UTM برای بخش بازار کسب‌وکارهای کوچک و متوسط (SMB) که در آن به یک راه‌حل امنیتی جامع نیاز است، طراحی شده‌اند.

NGFW امروزی را می‌توان با روش‌های زیر پیاده‌سازی کرد:

  • به‌صورت On-Premise (درون سازمانی) در لبه شرکت‌ها و دفاتر شعب
  • به‌صورت On-Premise (درون سازمانی) در مرزهای بخش داخلی سازمان
  • در ابرهای عمومی مثل Amazon (AWS) ،Microsoft Azure ،Google cloud Platform
  • در ابرهای خصوصی مثل VMware و  Cisco ACI

بیشتر بخوانید: انتخاب NGFW

فایروال‌های نسل بعد (NGFW) چگونه کنترل کاربر را پیاده‌سازی می‌کنند؟

یک Rule ساده از پالیسی‌های امنیتی فایروال شبکه نشان می‌دهد که اتصال از این منبع به این مقصد مجاز یا مسدود است. منبع و مقصد به‌طور سنتی با یک آدرس IP اختصاصی به یک دستگاه یا یک آدرس شبکه بزرگتر که شامل چندین کاربر و سرور است، مشخص می‌شود. خواندن این Rule با آدرس ایستا برای انسان دشوار است. همچنین این روش برای کاربرانی که آدرس‌های IP متفاوتی دارند مانند کاربرانی که در شرکت جابجا می‌شوند و یا خارج از شرکت کار می‌کنند، مفید نیست.

شرکت‌های ارائه‌دهنده NGFW این مشکل را با ادغام با دایرکتوری‌های کاربر شخص‌ثالث مانند Microsoft Active Directory حل می‌کنند. پالیسی‌های پویا و مبتنی بر هویت، دید و کنترل دقیق کاربران، گروه‌ها و سیستم‌ها را فراهم می‌کند و مدیریت آن‌ها آسان‌تر از پالیسی ثابت و مبتنی بر IP است. در کنسول مدیریت یکپارچه، مدیران تنها یک بار Objectها را تعریف می‌کنند. هنگامی که فایروال‌های شبکه برای اولین بار یک اتصال را مشاهده می‌کنند، با جستجو در دایرکتوری کاربر شخص‌ثالث، یک IP به کاربر یا گروه اختصاص داده می‌شود. با نگاشت IP پویای کاربر، دیگر نیازی به به‌روزرسانی مداوم سیاست‌های امنیتی نیست.

فایروال‌های نسل بعد (NGFW) چگونه پیشگیری از تهدید را اجرا می‌کنند؟

قابلیت‌ پیشگیری از تهدید، نتیجه توسعه‌ی قابلیت‌ بازرسی عمیق بسته در فایروال‌های نسل بعد (NGFW) است. همان‌طور که ترافیک از طریق دستگاه فایروال شبکه عبور می‌کند، آن‌ها به بررسی ترافیک عبوری به منظور تشخیص سوءاستفاده‌های شناخته شده از آسیب‌پذیری‌های موجود (IPS) می‌پردازند. همچنین فایل‌ها را به خارج از دستگاه فرستاده و در یک Sandbox مجازی به منظور شناسایی رفتار مخرب مورد استفاده قرار می‌دهند.

آینده فایروال‌ نسل جدید (NGFW) چیست؟

با ادامه رشد تهدیدات امنیتی، درآینده شرکت‌ها از فایروال‌های نسل بعد فاصله گرفته و به سمت فناوری فایروال‌های جدیدی می‌روند که شرکت تحقیقاتی گارتنر از آن به عنوان «Network Firewall» یاد می‌کند. Network Firewall هوش تهدیدات Real-time را همراه با عملکردهای امنیتی اضافی در مرکز داده، ابر، موبایل، نقطه پایانی و اینترنت اشیا ارائه می‌دهد.

فایروال جزء ضروری از معماری امنیتی هر سازمانی است که می‌تواند به محافظت از داده‌های حساس، برآورده کردن الزامات انطباق، و هدایت سازمان‌ها به سمت دستیابی به تحول دیجیتال کمک کند.

سخن پایانی

برنامه‌ریزی و آزمایش محتاطانه قبل از استقرار محصول امنیتی به منظور اطمینان از نحوه عملکرد محصول در شبکه، بسیار حیاتی است. با انتخاب فایروال نسل بعدی APK Gate امکان نصب و راه­‌اندازی رایگان محصول در شبکه کارفرما به صورت پایلوت در مدت زمان ۴۵ روزفراهم بوده تا  قابلیت‌­ها و عملکرد بهینه محصول برای مشتری محرز گردد.

به کارگیری کارشناسان متخصص و ایجاد مجموعه مهارت­‌های مورد نیاز برای توسعه محصول باکیفیت و پشتیبانی قدرتمند آن بسیار حائز اهمیت می­‌باشد. نصب و پیکربندی محصول APK Gate، حس خوب اعتماد را برای مشتریان به دنبال خواهد داشت تا لذت کار با محصول بومی و دریافت خدمات توسعه، اجرا و پشتیبانی ‌سریع کارشناسان مجرب و متخصص را تجربه نمایند.‌

در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر، درخواست دمو یا مشاوره، نسبت به تکمیل فرم مورد نظر اقدام فرمایید.

درخواست دمو و مشاوره

Start typing to see posts you are looking for.

جهت ثبت درخواست همین حالا فرم را تکمیل نمایید.

با تکمیل فرم و ارسال درخواست خود، همکاران و کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

جهت دانلود کاتالوگ شرکت همین حالا فرم را تکمیل نمایید.

جهت دانلود گزارش امنیتی 2023 همین حالا فرم را تکمیل نمایید.

در دنیای امنیت چه خبر؟
جهت دریافت آخرین اخبار دنیای امنیت شبکه و اطلاعات ایمیل خود را وارد کنید.