چاپ کتاب چالشها و رویکردهای امنیتی در اینترنت اشیاء
عنوان: چالشها و رویکردهای امنیتی در اینترنت اشیاء
نویسندگان:
Sridipta Misra, Muthucumaru Maheswaran, Salman Hashmi
سیردیپیتا میسرا، موتوکومارو ماهسواران، سلمان هاشمی
مترجمین: ساناز قربانلو ، حمیدرضا خدمتگزار، حمید حسنی
مشخصات نشر: چاپار- اساطیر پارسی، چاپ اول، ۱۳۹۹
شابک: ۹۷۸۶۰۰۲۷۶۱۴۷۷
تعداد صفحه: ۱۷۹
قیمت: ۲۹۰۰۰۰ ریال
مشخصات کتابشناسی: لینک
خرید: لینک
چکیده:
این کتاب در تلاش است تا یک رویکرد مدیریتی جدید برای حفظ امنیت در اینترنت اشیاء بهنام حاکمیت اجتماعی ارائه دهد. با این هدف نویسنده میکوشد تا ضمن بررسی چگونگی توسعه امنیت اینترنت اشیاء در سه حوزه سلامت الکترونیکی، خودروهای متصل و شبکه های هوشمند، آسیبپذیریها، تهدیدها و اقدامهای متقابلی که در سناریوهای کاربردی خاص توسعه یافتهاند را مورد بررسی و تحلیل قرار دهد. در نهایت نیز یک چارچوب تحت عنوان حکمرانی اجتماعی، نسبت به تدوین خطمشیهای پویای مبتنی بر اجماع ارائه می دهد.
درک بهتر ساختار و محتوای کتاب حاضر مستلزم نگاهی اجمالی به مواردی است که در قالب فصول مختلف مطرح شده است. برای این منظور در ادامه به بررسی مطالب اصلی هر فصل پرداخته خواهد شد.
- فصل اول: اینترنت اشیاء توجه بسیار زیادی را به سوی خود جلب کرده است به طوری که به همراه خود فرصتها و چالشهایی را نیز ایجاد کرده است. درنظرگرفتن چالشها و رویکردهای امنیتی در فضای اینترنت اشیاء، نیازمند آشنایی با مفهوم اینترنت اشیاء، جایگاه امنیت و بیان اهمیت و ضرورت آن در این فضا است که به عنوان مقدمه کتاب مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
- فصل دوم: طراحی یک مدل امنیتی برای اینترنت اشیاء شامل راهحلهای امنیتی موجود برای اینترنت و سایر اشکال شبکههای موجود و راهحلهای جدید بهطور خاص برای اینترنت اشیاء است. از اینرو در این فصل کاربردهای اصلی اینترنت اشیاء که شامل چندین کاربرد متنوع است، در شش حوزه طبقهبندی میشوند. سپس چالشهایی که بهمنظور دستیابی به چشمانداز اینترنت اشیاء مطرح است، مورد بررسی قرار میگیرد.
- فصل سوم: برای اطمینان از تکامل اینترنت اشیاء در یک زیرساخت امن، ضروری است که به طور کامل و مشخص ویژگیهایی از اینترنت اشیاء، که میتوانند برای تهدید زیرساخت و یا ذینفعان آن مورد سوء استفاده قرار گیرند، شناسایی شوند. از اینرو، تجزیه و تحلیل عمیقی از فضای آسیبپذیر اینترنت اشیاء ارائه می شود و تلاش میشود از طریق ارائه یک طبقهبندی تهدید جامع، «فضاهای تهدید» مشخص در اینترنت اشیاء را ایجاد کند. همچنین انواع جدیدی از تهدید را نیز شناسایی میکند.
- فصل چهارم: با تکامل اینترنت به اینترنت اشیاء بسیاری از موضوعات امنیت و حریمخصوصی مطرح شدند. امنیت و حریمخصوصی به صورت کلی به عنوان ویژگیهای مکمل تلقی میشود. ماهیت آسیبپذیری اینترنت اشیاء، نشاندهنده یکپارچگی امنیت و حریمخصوصی در طراحی اینترنت اشیاء است. همچنین در انطباق با مدل فنی امنیت و حریمخصوصی، یک اکوسیستم اینترنت اشیاء بیعیب و نقص نیازمند بازنگری در مورد حاکمیت، اقتصاد، و اجتماع-اخلاق مربوطه است. از اینرو، چهار حوزه گسترده اصلی از اقداماتی که برای توسعه یک سیستم اینترنت اشیاء کارآمد، امن، قابل اعتماد، نیرومند و مطمئن موردنیاز است، بیان شده است.
- فصل پنجم: حاکمیت اجتماعی، فلسفه ایجاد چارچوب ارتباطی برای تسهیل جریان آزاد اطلاعات بین سه محرک اصلی اجتماع شبکه شده شامل تولیدکننده دستگاه و خدمات، نهادهای متولی تدوین سیاست و کاربر دستگاه و خدمات، است که باعث توسعه امن، سازمانیافته و سریع اینترنت اشیاء در جامعه میشود. چارچوب حاکمیت اجتماعی در اینترنت اشیاء و مفاهیم مرتبط با آن در این فصل مورد تحلیل و بررسی قرار می گیرد.
- فصل ششم: سه پیادهسازی اصلی اینترنت اشیاء -وسایل نقلیه متصل، سلامت الکترونیک و شبکه هوشمند- را ارائه می کند که در دو مورد اول پیادهسازی اینترنت اشیاء با جزئیات، منابع آسیپ پذیری، سناریوهای حمله، و اقدامات متقابل معرفی شده است و برای سومین پیادهسازی، حوادث امنیتی اصلی منتخب مورد بحث قرار گرفته است.
- فصل هفتم: یافته ها و نتایج را مورد بررسی و جمع بندی قرار داده و در نهایت، موضوعاتی را جهت کارهای آتی پیشنهاد میدهد.
نگاهی گذرا بر سرفصلها بیانگر آن است که همه متخصصان و فعالان حوزه امنیت -به خصوص حوزه امنیت اینترنت اشیاء-، کارشناسان امنیت اطلاعات سازمانها و شرکتها، تحلیگران امنیت، استارتآپها، اپراتورهای ارتباطی و کسبوکارهایی که به نوعی با دنیای فناوری در ارتباط هستند، از مخاطبان اصلی این کتاب به شمار می روند و هریک می توانند بهره خویش را از این کتاب و به ویژه محتوای ارائه شده در فصل پنجم یعنی چارچوب حاکمیت اجتماعی بجویند.