تا کنون اکثر زیرساخت IT از سختافزار تشکیل شده بود. وقتیکه از امنیت IT صحبت میکنیم، به امنیت سیستم و شبکه اشاره داریم. اما در تکنولوژی Cloud، سازمانها از لایههای مجازیسازی در کنار زیرساخت فیزیکی خود استفاده میکنند. این روزها، برنامههای کاربردی وب بهطور کامل در Cloud طراحی، توسعه و پیادهسازی میشوند. برای امنیت شبکه، معرفی فایروالها و اکنون فایروال NGFW پیشرفتهتر را دیدهایم. اما به نظر میرسد که امنیت برنامه کاربردی وب توجه خیلی کمتری را به خود جلب میکند. این تبعیض باعث شده است که برنامههای کاربردی وب به هدف بهتری برای مجرمان سایبری تبدیل شوند.
بنا به گزارشی از سوی Verizon، تقریباً ۴۳ درصد از نقضهای امنیت سایبری شامل برنامههای کاربردی وب هستند. ازآنجاییکه برنامههای کاربردی باید همواره در حال اجرا و توسط انواع مختلف کاربران قابلدسترسی باشند، بسیار بیشتر در معرض نقضهای امنیتی هستند. به همین دلیل است که سازمانها اکنون برای حفاظت از کاربران خود، از فایروالهای برنامه کاربردی وب یا WAF استفاده میکنند.
ممکن است خیلی از افراد فکر کنند که فایروال نسل بعدی یا NGFW و WAF یکسان هستند، چرا که هر دو فایروال محسوب میشوند، اما اینطور نیست. شاید این دو شباهتهایی داشته باشند، اما تفاوتهای بزرگی نیز بین آنها وجود دارد.
نحوهی کار فایروال NGFW و فایروال برنامههای تحت وب (WAF) چیست؟ آنها چه تفاوتی با هم دارند؟ و مهمتر از همه، آیا میتوان آنها را در کنار یکدیگر مورد استفاده قرار داد؟ در این مقاله به این سؤالات خواهیم پرداخت.
فایروال NGFW چیست؟
اولاً باید نگاهی دقیقتر به هر فایروال و کاربر آن بیندازید.
هیچ تعریف واحدی وجود ندارد که بتواند فایروال نسل جدید (NGFW) را توصیف کند. میتوانیم بهعنوان شکل پیشرفتهتری از فایروالهای قدیمی به آنها نگاه کنیم. فایروالهای NGFWدارای همهی ویژگیهای فایروالهای قدیمی هستند، اما امنیت قدرتمندتری را در مقابل پیچیدهترین تهدیدات امنیت شبکه ارائه میدهند.
فایروالهای قدیمی بررسی Stateful ترافیک ورودی و خروجی شبکه را داخل شبکه براساس وضعیت، پورت و پروتکل فراهم میکنند. فایروالهای نسل بعدی (NGFWها) این ظرفیت را گسترش داده و ویژگیهای بیشتری مثل کنترل برنامه کاربردی، IPS و IDS و هوش تهدیدات سایبری در Cloud را ارائه میدهند. آنها درمقابل حملات پیشرفتهی بدافزار و لایه برنامه کاربردی، بسیار کارآمدتر هستند.
در چشمانداز تهدیدی که دائماً در حال تغییر است و تهدیدات جدید و پیچیده هر روز خود را نشان میدهند، فایروال NGFW تنها فایروالهایی هستند که حقیقتاً میتوانند از سازمانها در مقابل آسیبپذیریهای جدید حفاظت کنند.
فایروال برنامه کاربردی وب یا WAF چیست؟
حالا بیایید نگاهی دقیقتری به فایروال برنامههای تحت وب یا WAFها بیندازیم.
فایروال برنامه کاربردی وب نوعی فایروال است که هدف از آن بهطور خاص حفاظت از برنامههای کاربردی وب است. این فایروالها برای این هدف جریان ترافیک HTTP/HTTPS را بین برنامه کاربردی وب و اینترنت مانیتور میکنند. سپس هر ترافیک مخربی که وارد برنامه کاربردی وب شود را مسدود میکنند. آنها میتوانند به حفاظت از برنامه کاربردی درمقابل انواعی از حملات لایه برنامه کاربردی (لایه ۷) شامل SQL Injection، Cross-Site Scripting (XSS) و حفاظت در مقابل DDoS کمک کنند.
معمولاً برای فایروالهای برنامه کاربردی وب مجموعهای از Policyها فراهم میشود که کمک میکنند ترافیک مخرب و ترافیک ایمن شناسایی شوند. کاربر باید تصمیم بگیرد میخواهد کدام Policyها حفظ شوند و میتواند آنها را شخصیسازی کند تا پاسخگوی نیازهای منحصربهفرد برنامه کاربردی وب باشند.
به عبارت سادهتر، فایروال برنامه کاربردی وب (WAF) واسطهای است که از برنامه کاربردی وب در مقابل کاربران مخرب احتمالی و تمام انواع حملات سایبری حفاظت میکند.
ویژگیهای فایروال NGFW و فایروال برنامه کاربردی وب (WAF)
حالا که به درکی کلی از مفهوم فایروال NGFW و فایروال برنامه کاربردی وب (WAF) رسیدیم، میتوانیم در مورد ویژگیهای هستهای این فایروالها صحبت کنیم.
ویژگیهای فایروال NGFW یا Next-Generation Firewall
ویژگیهای الزامی فایروال NGFW عبارتاند از:
- سیستمهای شناسایی نفوذ/سیستمهای پیشگیری از نفوذ یا IDS/ IPS : سیستم شناسایی نفوذ یا IDS آسیبپذیریهای درون شبکه یا رایانه را شناسایی میکند. این تکنولوژی امنیت شبکه با اضافه شدن سیستمهای پیشگیری از نفوذ یا IPS که به فایروالها امکان مسدود کردن تهدیدات پس از شناسایی را میدهند، تقویت میشود. اکثر فایروالهای نسل جدید دارای عملکرد IDS و IPS بهصورت یکپارچهسازیشده هستند.
- ضدویروس و ضدبدافزار: حفاظت ضدویروس و ضدبدافزار بخشی از کاربرد فایروالهای نسل جدید است. عملکرد ضدویروس در فایروال NGFW تلاش میکند که ترافیک ورودی را فیلتر و ویروسهای شناساییشده را مسدود کند. این عملکرد همچنین برای ارزیابی ترافیک ورودی برای بدافزارهای احتمالی کاربرد دارد. هر زمانی که فایلی دانلود یا آپلود میشود، از فایروال NGFW عبور خواهد کرد که ویروسها و بدافزارها را اسکن میکند.. اگر این موارد شناسایی شوند، فایروال آنها را از ورود به شبکه متوقف میکند.
- Sandboxing : یکی دیگر از ویژگیهای شگفتانگیز فایروال NGFW، ویژگی Sandboxing است. این ویژگی نوعی حفاظت پیشرفته در مقابل تهدیدات است که به شناسایی و فیلتر کردن برنامهها یا کدهای مخرب کمک میکند. فایروال یک فایل دانلودشده را رهگیری کرده و آن را به یک Sandbox به نام «ماشین مجازی» میفرستد. این VM نقش یک محیط مجازی و ایزوله را بازی میکند که از محیط عملیاتی تقلید میکند. نرمافزار در اینجا پیادهسازی میشود تا مشخص گردد که چگونه کد را اجرا میکند و هر رفتار مخربی شناسایی شود.
- مدیریت متمرکز: با مدیریت متمرکز میتوان بهطور خودکار بهروزرسانی قواعد جدید را تنظیم کرد و دادههای هوش امنیتی و Signatureهای IDS جدید اضافه کرد. با وجود تهدیدات جدید و نوظهور، همیشه باید Policyها و قواعد خود را بروز نگه داریم. به جای ایجاد دستی Policyها برای هر فایروال، مدیریت متمرکز به کاربر این توانایی را میدهد که Policyها و قواعد جدیدی را به دستگاههای فایروال خود اضافه کند.
- آگاهی نسبت به برنامه کاربردی: فایروال NGFW میتواند ترافیک شبکه را براساس برنامههای کاربردی و نه فقط پورتها فیلتر کند. این امر به ادمینها کنترل بسیار بیشتری روی برنامههای کاربردی مجزا میدهد. مثلاً میتوانند فارغ از پورت یا پروتکل ترافیک را بهطور کامل از برنامههای کاربردی مسدود کنند.
- آگاهی از هویت: آگاهی از هویت در یک فایروال نسل آینده به فایروال این امکان را میدهد که هویتهای کاربر و رایانه را Map کند. سپس این فایروالها براساس هویت کاربر دسترسی را ارائه داده یا رد میکنند. درنتیجه ادمینها میتوانند دسترسی را به کاربران بهخصوصی با توجه به سطح آنها ارائه دهند. این امر همچنین امکان شناسایی کاربرانی که پشت یک آدرس IP مخفی شدهاند را فراهم میکند.
- بررسی عمیق Packet یا DPI: بررسی عمیق Packet یا DPI به فایروال این امکان را میدهد که هر Packet داده را بهطور کامل بررسی کرده و هر Packet مخربی را فیلتر کند. این ویژگی همچنین به حفاظت در مقابل Trojanها، ویروسها، اسپم و تهدیدات نفوذ به شبکه دیگر کمک میکند.
- وضعیت State-full: بررسی Stateful یا فیلترینگ Packet پویا به فایروالهای NGFW این امکان را میدهند که جریانهای ترافیک رو روی لایههای ۲ تا ۷ مانیتور کرده و کنترل جزئی و دقیقتری به دست آورند.
- مانیتورینگ Secure Sockets Layer یا SSL: مانیتورینگ Secure Sockets Layer به فایروال نسل جدید این امکان را میدهد که جریانهای ترافیک SSL را مانیتور کنند. این ویژگی همچنین میتواند جریانهای شبکه رمزگذاریشده را رمزگشایی کرده و امنیت را در مقابل حملات سایبری و بدافزارها در جریانهای شبکه رمزگذاریشده فراهم کند.
ویژگیهای برنامه کاربردی وب یا WAF
یک ارائهدهندهی WAF ویژگیهای زیر را فراهم میکند:
- دیتابیسهای Signature حمله: فایروالهای برنامه کاربردی وب دارای دیتابیسهایی از فایلهای حاوی توالیهای داده هستند که برای شناسایی یک حمله روی شبکه مورداستفاده قرار میگیرند. Signature حمله ترتیب اطلاعات بهصورتی است که به ردیابی انواع حمله روی برنامه کاربردی وب و اجزای آن کمک کند. بدینصورت، حملاتی که قبلاً دیده شدهاند را میتوان قبل از اینکه آسیبی ایجاد کنند، بهطور کارآمدی اصلاح کرد.
- Application Profiling: این ویژگی به بهبود شناسایی نفوذ و فایروال برنامه کاربردی وب کمک میکند. Profiling یک برنامه کاربردی وب شامل توصیف تمام اجزا و انواع تبادلها روی برنامه کاربردی است. این امر به فایروال این امکان را میدهد که رفتار قانونی کاربر را مشخص کند تا شناسایی ناهنجاریها تسهیل گردد.
- حفاظت در مقابل DDoS: فایروال برنامه کاربردی وب به حفاظت از برنامههای کاربردی در مقابل حملات DDoS یا همان حملات Distributed Denial of Service کمک میکنند. در یک حملهی DDoS، مجرم سایبری سرور اینترنت را غرق در ترافیک میکند تا از دسترسی کاربران به سایت پیشگیری کند.
- شبکههای ارائه محتوا: CDNها یا شبکههای ارائه محتوا لایهای از امنیت را به برنامه کاربردی وب اضافه میکنند. این شبکهها بهسرعت از یک مکان شبکه نزدیک به کاربر برای کاربران نهایی محتوا اینترنت Cache شده، فراهم میکنند. چنین شبکههایی از کاربران در مقابل حملات DDoS حفاظت میکنند. اگر وبسایت هدفمند باشد، CDN صرفاً ترافیک ورودی را به سرورهای دیگر میفرستد تا سایت هیچ Downtimeی را تجربه نکند.
- مدیریت متمرکز: با مدیریت متمرکز، ادمینها میتوانند بهطور متمرکز قواعد فایروال و Policyها را مدیریت کنند. مدیریت متمرکز به کاربران قابلیت دید بیشتری به امنیت برنامه کاربردی وب میدهد و ثبت فعالیت روی برنامه کاربردی را تسهیل میکند.
- مدلهای مثبت و منفی امنیت: فایروالهای برنامه کاربردی وب میتوانند از مدلهای امنیتی مثبت یا منفی یا یک مدل Hybrid متشکل از هر دو، استفاده کنند. مدل امنیتی مثبت به فایروال این امکان را میدهد که از طریق مقایسهی ترافیک با یک Whitelist ترافیک را فیلتر کند. هر چیزی که در لیست نباشد مسدود میشود. مدل امنیتی منفی از یک Blacklist استفاده میکند که فقط موارد بهخصوصی را مسدود میکند. پس به هر چیزی که در لیست نباشد دسترسی داده میشود.
- Cross-site Scripting یا XSS: فایروالهای برنامه کاربردی وب میتوانند از برنامه کاربردی وب درمقابل حملات XSS حفاظت کنند. در یک حملهی XSS، مهاجم آسیبپذیریهای درون وبسایت را Exploit میکند و با استفاده از آنها اسکریپتهای مخرب را به وبسایتهای مورد اعتماد تزریق میکند، WAF از فیلترینگ مبتنی بر Signature استفاده میکند تا چنین درخواستهایی را شناسایی و مسدود کند.
آیا میتوان از فایروال NGFW و فایروال برنامه کاربردی وب یا WAF با هم استفاده کرد؟
ایمنسازی شبکه و برنامههای کاربردی وب بهطور همزمان کار سادهای نیست. هکرها از روشهای پیچیدهای استفاده میکنند تا نقاط ضعف در امنیت شبکه را شناسایی کرده و آنها را Exploit کنند. سازمانهای هوشمند زمان موردنیاز برای ساخت یک برنامه امنیتی قدرتمند را صرف میکنند. پس از لحاظ استراتژیک بهتر است برای تنظیم فایروال NGFW برنامهریزی کنیم یا فایروال برنامه کاربردی وب؟ آیا اینکه میتوان از فایروال NGFW و WAF با هم استفاده کرد؟
بله. قطعاً میتوان هردو را مورد استفاده قرار داد. پیشنهاد میشود که هم از فایروال برنامه کاربردی وب و هم فایروال NGFW استفاده شود.
هر دو میتوانند به فیلتر کردن ترافیک شبکه در نقاط مختلف کنند. فایروالهای شبکه معمولاً ترافیک روی شبکه را پوشش میدهند، درحالیکه WAFها به ترافیک بهسوی برنامههای کاربردی اختصاص دارند. ترکیب این دو با هم پوشش گستردهتری ایجاد کرده و امنیت را در مقابل تهدیدات خارجی تقویت میکند.
آیا میتوان از فایروال NGFW بدون فایروال برنامه کاربردی وب استفاده کرد؟
بله. میتوان از فایروال NGFW بدون فایروال برنامه کاربردی وب (WAF) استفاده کرد. فایروال NGFW میتواند بهخوبی ساختار ترافیک شبکه را Capture کند تا فعالانه از حملات ورودی پیشگیری شود. WAFها معمولاً در برنامه کاربردی پیادهسازی میشوند که در آن میتوانند از حملات مبتنی بر وب پیشگیری کنند، اما نمیتوانند در حفاظت از شبکه جایگزین فایروالها شوند.
چه کسانی به فایروال NGFW و فایروال برنامه کاربردی وب (WAF) نیاز دارند؟
کاربران و سازمانهای مختلف میتوانند از فایروالهای نسل بعدی و فایروالهای برنامه کاربردی وب استفاده کنند. در ادامه برخی از متداولترین مثالها از کاربرد فایروال NGFW و WAF مطرح میشود:
- توسعهدهندگان: توسعهدهندگان میتوانند برای صرفهجویی در زمان خود از فایروال برنامه کاربردی وب استفاده کنند. زیرا فایروالهای برنامه کاربردی وب عملکردهای زیادی دارند که در حوزهی کاری توسعهدهندگان جای میگیرد. مزیت اصلی آنها قابلیت پیادهسازی Policyها و قواعد بهصورت متمرکز است، به جای اینکه توسعهدهندگان پشت سر هم بهصورت دستی در هر برنامهی کاربردی آنها را پیادهسازی کنند. بدین ترتیب توسعهدهندگان میتوانند در زمان خود صرفهجویی قابلتوجهی انجام دهند و روی پروژههای ارزشمند خود کار کنند.
- بخش IT: فایروالها با مدیریت ترافیک برنامه کاربردی وب و شبکه، به حفاظت از رایانه و دادهها کمک میکنند. آنها به ترافیک ناخواسته اجازهی دسترسی به زیرساخت و منابع زیرین را نمیدهند. ادمینهای IT بهتنهایی نمیتوانند تمام تهدیدات و فعالیتهای مخرب را پیگیری کنند، پس از فایروال NGFW و فایروال برنامه کاربردی وب (WAF) استفاده میکنند.
- شرکتهای رایانهای: شرکتهای رایانهای که سختافزار و نرمافزار توسعه میدهند باید از فایروالهایی همچون فایروالهای نرمافزار و فایروالهای برنامه کاربردی وب استفاده کنند تا منابعشان از هکرها و نرمافزارهای مخرب ایمن بماند. بدون آنها، شبکهها نسبت به تهدیداتی که میتوانند روی کاربران نهایی تأثیر منفی بگذارند آسیبپذیر هستند.
- بانکها: بانکها مثل هر سازمان دیگری از تکنولوژی فایروال استفاده میکنند. در طول سه دهه گذشته، بانکهای بزرگ، اتحادیههای اعتباری و نهادهای مالی دیگر از فایروالها استفاده کردهاند تا بهعنوان بخشی از دفاع Perimeter شبکه خود، با تهدیدات خارجی مبارزه کنند. بانکها بهخصوص برای کشف، تجزیهوتحلیل و درک تهدیدات سایبری از فایروال NGFW استفاده میکنند تا در صورت نیاز پاسخهای مناسب و کارآمدی ارائه دهند.
- شرکتهای حسابداری: شرکتهای حسابداری دادههای بهخصوصی را از جمله اطلاعات حساس مشتریان نگهداری میکنند. جای تعجب ندارد که نگرانیهای امنیت سایبری در این شرکتها از اهمیت زیادی برخوردار باشند. استفاده از NGFW و WAF تضمین میکند که دادههای حساس، تحت حفاظت باشند، نهتنها برای تطبیقپذیری شرکت، بلکه همچنین برای امنیت مشتریان.
- کسبوکارهای کوچک و استارتاپها: کسبوکارهای کوچک بیشتر مورد هدف مجرمان سایبری قرار میگیرند، زیرا تمام کسبوکارهای کوچک لزوماً بودجهی لازم برای پیادهسازی یک برنامه امنیتی قدرتمند را ندارند. این کسبوکارها برای حفاظت از کسبوکار و دادهها از تهدیدات سایبری باید روی فایروال NGFW و فایروال برنامه کاربردی وب (WAF) سرمایهگذاری کنند.
مزایای فایروال نسل بعدی و فایروال برنامه کاربردی وب
در ادامه برخی از مزایای اصلی فایروال NGFW و فایروال برنامه کاربردی وب مطرح میشود.
مزایای فایروال NGFW
- حفاظت چندلایه:فایروال نسل جدید از فیلترینگ عمیق Packet استفاده میکند تا ترافیک مخربی عبوری را (در لایههای ۲ تا ۷) شناسایی کند. سپس امکان عبور ترافیک مخرب را نمیدهد. حتی اگر تهدیدی بتواند بدون شناسایی شدن از یک لایه عبور کند، در لایه بعدی متوقف خواهد شد. چنین حفاظت چندلایهای قدرتمندتر است.
- کنترل مدیریتی گستردهتر: فایروالهای نسل جدید قابلیتهای مدیریت متمرکز را ارائه میدهند. با مدیریت متمرکز، همچنین قابلیت دید عمیقتری به امنیت شبکه و نحوهی مانیتورینگ ترافیک بدست میآید. بهعلاوه افراد خواهند توانست هرجایی که فایروال پیادهسازی شده است، بهطور خودکار Policyهای امنیتی و قواعد خود را روی شبکه بهروزرسانی کنند.
- حفاظت در مقابل انواعی از تهدیدات مختلف: فایروال NGFW حفاظت قدرتمندی را در مقابل انواعی از تهدیدات از جمله حملات Phishing، بدافزار، Trojanها، ویروسها، Botها، هکها، نفوذها و تهدیدات رمزگذاریشده ارائه میدهند. آنها همچنین در مقابل تهدیدات امنیتی مدرن مثل تهدیدات Zero-Day، Botهای مخفی و بدافزارهای پیشرفته، حفاظت فراهم میکنند.
مزایای فایروال برنامه کاربردی وب (WAF)
- اطمینان از تطبیقپذیری PCI: برنامه کاربردی وب باید با الزامات PCI تطبیق داشته باشد. تطبیقپذیری PCI بدین معنا است که سیستمها از تهدیدات ایمن هستند و خیال مشتریان از اطلاعات حساس کارت اعتباری و اطلاعات تراکنشی دیگر خود راحت خواهد بود. الزامات PCI همچنین بیان میکنند که WAF باید بهروز باشد و بتواند بهطور کارآمدی حملات سایبری را مسدود کند.
- پیشگیری از حملات XSS، حملات DDoS و SQL Injection: فایروال برنامه کاربردی وب (WAF) از برنامههای کاربردی وب در مقابل بسیاری از حملات، مثل Cookie Positioning، SQL Injection، Cross-Site Scripting یا XSS و حملات DDoS حفاظت میکنند. این فایروالها برای این هدف جریان ترافیک HTTP را بین برنامه کاربردی وب و اینترنت مانیتور میکنند.
- پیشگیری از نقض امنیتی دادههای کاربر: کسبوکارهای بزرگ و کوچک باید دادههای اصلی خود را دریافت کرده و بهطور ایمنی به دادههای خصوصی مشتریان رسیدگی کنند. هکرها سعی میکنند از طریق حملات هدفمند به این دادههای حساس دسترسی پیدا کنند. فایروالهای برنامه کاربردی وب میتوانند درمقابل بدافزارها، Trojanها، Cross-Site Scripting و SQL Injectionهایی که ممکن است در کلاهبرداری یا سرقت داده رخ دهند مقاومت کنند.
NGFW | WAF |
حفاظت چندلایه ارائه میدهد | از تطبیقپذیری PCI اطمینان حاصل میکند |
کنترل مدیریتی گستردهتری فراهم میکند | پیشگیری از حملات XSS، حملات DDoS و SQL Injection |
در مقابل انواعی از تهدیدات مختلف حفاظت فراهم میکند | از نقض امنیتی دادههای کاربر پیشگیری میکند |
جدول ۱. مزایای NGFW و WAF
معایب فایروالهای NGFW و WAF
در ادامه برخی از معایب اصلی فایروالهای نسل جدید و فایروالهای برنامه کاربردی وب مطرح میشود.
معایب فایروال NGFW
- ممکن است برای کسبوکارها پرهزینه باشد: بااینکه فایروالهای نسل آینده در طول زمان هزینهها را کاهش میدهند، همچنان در ابتدا هزینه زیادی دارند. برای سازمانهای بزرگ، این هزینه قابل توجیه است، اما ممکن است کسبوکارهای کوچک برای پیادهسازی NGFWها دچار سختی شوند. همچنین باید در نظر داشت که باید تیم خود را آموزش دهیم تا با فایروالهای NGFW هم کار کنند که میتواند هزینههای سازمانی را افزایش دهد. این امر به نوع نرمافزاری که خریداری میشود هم بستگی دارد.
- نقطهی واحد خرابی: یکی از معایب اصلی فایروال NGFW این است که ممکن است برای کل امنیت شبکه، تبدیل به یک نقطهی واحد خرابی شوند. اکثر سازمانها مایل نیستند به چنین امنیتی اتکا کنند. با اینکه وارد شدن به سیستم پیچیدهی NGFW دشوار است، هر کسی که بتواند وارد شود، ممکن است کل سیستم را دچار مشکل کند.
معایب فایروال برنامه کاربردی وب (WAF)
- عدم حفاظت در مقابل تهدیدات Zero-Day:شاید WAF در مقابل انواعی از تهدیدات لایه برنامه کاربردی کار کند، اما وقتی در مقابل حملات Zero-Day قرار میگیرند، عملکرد ضعیفی دارند. حملهی Zero-Day حملهای جدید و پیچیده است که شاید فایروال از آن آگاه نباشد. اکثر WAFهای متنباز نمیتوانند در مقابل این نوع حملات از برنامه کاربردی وب حفاظت کنند.
- ممکن است به مثبتها یا منفیهای کاذب منجر شود: اکثر افراد در مورد فایروالهای برنامه کاربردی وب شنیدهاند که مثبتهای کاذب و منفیهای کاذب را ارائه میکنند. WAFهای متنباز معمولاً Packetهای داده را نسبت به چندین الگوی از پیش تعریف شده، ارزیابی میکنند. ممکن است WAFها این الگوهای از پیش تعریفشده را با هم ترکیب کنند و در نتیجه در هنگام ارزیابی Packetهای داده، مثبتهای کاذب ایجاد کنند. زمانی که فایروال برنامه کاربردی وب درخواستهای قانونی را مسدود میکند ممکن است مثبتهای کاذب ایجاد شوند، درحالیکه وقتی WAF نمیتواند بهدرستی درخواستهای مخرب را تشخیص دهد منفیهای کاذب ایجاد میگردند.
- مشکلات عملکرد برنامه کاربردی: ممکن است WAFها در عملکردهای اجرایی مشکلاتی داشته باشند، زیرا یکپارچهسازی آنها در Host وب سرور میتواند دشوار باشد. بهعلاوه، اکثر WAFها نمیتوانند بهسرعت با برنامههای کاربردی وب جدید و تغییرات در یک برنامه کاربردی وب قدیمی، تطبیق پیدا کنند. این موارد معمولاً به مشکلات در عملکرد، افزایش هزینههای سربار و حفظ و نگهداری منجر میشوند.
NGFW | WAF |
هزینه بالا | عدم حفاظت در مقابل تهدیدات Zero-Day |
نقطهی واحد خرابی | مثبتها و منفیهای کاذب |
مشکلات عملکرد برنامه کاربردی |
جدول ۲. معایب NGFW و WAF
فایروال NGFW و فایروال برنامه کاربردی وب (WAF) چه تفاوتی دارند؟
تفاوتهایی بین فایروالهای نسل بعدی و فایروالهای برنامه کاربردی وب وجود دارد. در ادامه برخی از اصلیترین تفاوتها مطرح میشوند.
- این دو فایروال در محل عملیات با هم متفاوت هستند. فایروالهای نسل جدید قابلیت بررسی، شناسایی و پیشگیری از Packetهای دادهی مخرب را فراهم میکنند. آنها معمولاً نزدیکتر به لایه سازمانی (لایههای ۳ تا لایهی ۴) کار میکنند. از طرف دیگر، فایروالهای برنامه کاربردی وب به حفاظت از برنامه کاربردی وب اختصاص دارند. آنها نزدیک به لایه برنامه کاربردی (لایه ۷) کار میکنند.
- فایروالهای NGFW معمولاً بهعنوان محافظی در مقابل دسترسی غیرمجاز به شبکه عمل میکنند، درصورتیکه فایروالهای برنامه کاربردی وب به دنبال حملات در لایه برنامه کاربردی، مثل حملات DDoS، SQL Injectionها و حملات XSS میگردند.
- به زبان ساده، میتوان گفت که فایروال NGFW از کل شبکه سازمانی حفاظت میکند، درحالیکه WAF فقط از یک برنامه کاربردی وب حفاظت میکند.
معیار | NGFW | WAF |
محل عملکرد آن کجاست؟ | نزدیک به سازمانها، روی لایههای ۳-۴ | نزدیک به لایه ۷ برنامه کاربردی |
نحوهی عملیات آن چگونه است؟ | نقش یک فیلتر را بازی میکند تا از دسترسی ناخواسته به شبکه جلوگیری کند. | برای پیدا کردن رفتارهای غیرعادی ایجاد شده توسط تهدیدات سایبری مثل Cross-site Scripting یا XSS، L7 DDoS، Injection و احراز هویت اشتباه برنامههای کاربردی را مانیتور میکند و وقتیکه تهدیدات رخ میدهند، هشدار میدهد. |
چه حاصلی دارد؟ | برای شبکه داخلی و کاربران آن امنیت فراهم میکند. | از حرکت دادهها در گذرگاه برنامهی کاربردی حفاظت میکند. |
جدول ۳. تفاوت بین NGFW و WAF
فایروال نسل بعدی و فایروال برنامه کاربردی (WAF) چه شباهتهایی دارند؟
شباهتهایی نیز بین فایروال NGFW و فایروال برنامه کاربردی وب وجود دارد که باعث میشوند تشخیص تمایز بین این دو دشوار شود (مگر اینکه دانش خوبی از امنیت وب و برنامههای کاربردی فایروال داشته باشید).
- فایروالهای برنامه کاربردی وب و فایروالهای نسل آِنده از این جهت مشابه هستند که هر دو از عبور Packetهای دادهی غیرمجاز جلوگیری کرده و Packetهای دادهی مخرب را مسدود میکنند.
- هدف هر دوی این فایروالها حفاظت از دادههای کاربر است.
- هر دو را میتوان طبق نیاز بهصورت سختافزاری، نرمافزاری یا روی Cloud پیادهسازی کرد. این امر باعث میشود که پیادهسازی برای کسبوکارهایی که نمیخواهند سختافزار یا زیرساخت جدیدی اضافه کنند ساده شود.
سخن پایانی
برنامهریزی و آزمایش محتاطانه قبل از استقرار محصول امنیتی به منظور اطمینان از نحوه عملکرد محصول در شبکه، بسیار حیاتی است. با انتخاب فایروال نسل بعدی APK Gate امکان نصب و راهاندازی رایگان محصول در شبکه کارفرما به صورت پایلوت در مدت زمان ۴۵ روزفراهم بوده تا قابلیتها و عملکرد بهینه محصول برای مشتری محرز گردد.
به کارگیری کارشناسان متخصص و ایجاد مجموعه مهارتهای مورد نیاز برای توسعه محصول باکیفیت و پشتیبانی قدرتمند آن بسیار حائز اهمیت میباشد. نصب و پیکربندی محصول APK Gate، حس خوب اعتماد را برای مشتریان به دنبال خواهد داشت تا لذت کار با محصول بومی و دریافت خدمات توسعه، اجرا و پشتیبانی سریع کارشناسان مجرب و متخصص را تجربه نمایند.
در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر، درخواست دمو یا مشاوره، نسبت به تکمیل فرم مورد نظر اقدام فرمایید.
درخواست دمو و مشاوره



لیست قیمت
مایلید آخرین و بهروزترین قیمت محصولات یا خدمات مورد نیاز خود را داشته باشید؟