مزایای فایروال نسل جدید (NGFW) در مقایسه با فایروال‌های قدیمی

فایروال نسل جدید (NGFW)

همه‌ی ما نام فایروال نسل جدید (NGFW) را شنیده‌ایم؛ اما همه‌ی ما نمی‌دانیم که دقیقاً چه معنایی دارد، چون این تکنولوژی هنوز در مراحل اولیه است.  این فایروال چه چیزی را به فایروال‌های قدیمی اضافه می‌کند و چرا ضروری است؟

به عبارت ساده، یک فایروال نسل بعدی یا NGFW فایروالی است که لایه‌های دفاعی، مثل بررسی در سطح برنامه کاربردی، سطح پیشرفته‌ای از پیشگیری از نفوذ و هوش را به امنیت پورت/پروتکل در فایروال‌های قدیمی اضافه می‌کند.

فایروال‌ها یکی از اجزای اصلی استراتژی امنیتی اکثر سازمان‌های IT هستند. فایروال‌های قدیمی امنیت را برمبنای پورت‌ها و پروتکل‌های به‌خصوص و همچنین آدرس‌های IP مبدأ و مقصد فراهم می‌کنند. دلیل محبوبیت این فایروال‌ها این است که استفاده و نگهداری از آن‌ها آسان است، معمولاً مقرون‌به‌صرفه هستند و توان عملیاتی خوبی دارند.

اما با توجه به اینکه از زمان شیوع کووید-۱۹، حملات جدید و پیشرفته سریع‌تر از هر زمان دیگری پخش می‌شوند، فایروال‌های قدیمی به مرور کارآمدی خود را برای دفاع از شبکه‌های کسب‌و‌کار از دست می‌دهند. حفاظت برمبنای پورت‌ها، پروتکل‌ها و آدرس‌های IP کارآمدی خود را از دست داده‌اند، زیرا فایروال‌های قدیمی یک پورت به‌خصوص را در ارتباط با یک سرویس به‌خصوص مدنظر قرار می‌دهند (مثلاً TCP پورت ۸۰ معادل HTTP است) البته که به دلیل توسعه‌ی برنامه‌های کاربردی مبتنی بر وب، این امر دیگر صحیح نیست.

فایروال نسل جدید (NGFW) می‌توانند برنامه‌های کاربردی را فارغ از پورت، پروتکل، تاکتیک‌ فرار یا رمزگذاری SSL شناسایی کنند و حفاظتی Real-Time را در مقابل گستره‌ای از تهدیدات، از جمله تهدیداتی که در لایه برنامه کاربردی کار می‌کنند فراهم کنند. این قابلیت امنیت را افزایش می‌دهد، زیرا ازآنجایی‌که به برنامه کاربردی نگاه می‌کنیم و نه به پورت، می‌توانیم برنامه‌هایی را که در پورت ۸۰ کار می‌کنند شناسایی کنیم. این فایروال‌ها، علاوه بر تشخیص برنامه‌های کاربردی، می‌توانند کاربرد و عملکردهایی که درون آن‌ها وجود دارند را محدود یا حتی مسدود کنند.

فایروال‌های نسل جدید یا NGFW نسبت به فایروال‌های قدیمی بهبودی محسوب می‌شود و در این مقاله در مورد مزایای فایروال‌های نسل جدید در مقابل فایروال‌های قدیمی صحبت خواهد شد.

 حفاظت چندلایه

یک برنامه آنتی‌ویروس ساده که روی گوشی موبایل نصب شده باشد، دیگر در دنیای دیجیتال امروزی کافی نیست. برای متوقف کردن تهدیدات سایبری، به لایه‌های دفاعی زیادی نیاز داریم.

فایروال‌های قدیمی شامل فیلترینگ Packet ساده، ترجمه‌های آدرس پورت و شبکه، بررسی‌های Stateful و تطبیق‌پذیری شبکه خصوصی مجازی هستند. اما آن‌ها به Data Link Layer و Transport Layer متعلق به مدل OSI محدود می‌شوند.

یک فایروال عادی با محدود کردن دسترسی از طریق پورت‌ها با استفاده از اطلاعاتی از لایه ۴، امنیتی تک‌لایه‌ای را فراهم می‌کند، اما NGFW فراتر می‌رود و ترافیک از لایه ۲ تا لایه ۷ از مدل OSI را بررسی می‌کند. این امر برای سازمان‌ها، قابلیت دید بیشتری به فعالیت‌های شبکه فراهم می‌کند؛ مثلاً اینکه چه کسی، چه زمانی و از کجا به وب‌سایت‌های مخرب دسترسی دارد.

فایروال نسل جدید (NGFW) شامل سیستم‌های شناسایی نفوذ/پیشگیری از نفوذ یا IDS/IPS یکپارچه هستند که حملات را براساس تجزیه‌و‌تحلیل رفتار ترافیک، Signatureهای تهدید یا فعالیت غیرعادی، شناسایی می‌کنند؛ علاوه بر اینکه تمام ویژگی‌های فایروال‌های کلاسیک را دارند. این ویژگی در بررسی عمیق‌تر ترافیک شبکه و بهبود فیلترینگ محتوای Packet تا لایه برنامه کاربردی مفید است.

۲.  حفاظت آنتی‌ویروس، باج‌افزار و اسپم

یک فایروال نسل جدید (NGFW) برای ایمن‌سازی داده‌های شرکت شامل حفاظت آنتی‌ویروس، باج‌افزار و اسپم و همچنین امنیت Endpoint است. اگر از این ویژگی‌ها استفاده می‌کنید، نیاز به ابزار جداگانه نخواهید داشت.

به دلیل اینکه فایروال نسل جدید (NGFW) این عملکردها را دارد، نه‌تنها در زمان و انرژی صرفه‌جویی می‌شود، بلکه شناسایی و رسیدگی به تهدیدات سایبری تسهیل می‌گردد.

فایروال‌های نسل جدید (NGFWها) برخلاف فایروال‌های قدیمی حاوی حفاظت ضد‌ویروس و ضدبدفزار هستند که  هر زمان تهدیدات جدیدی پیدا شوند، به‌طور خودکار به‌روزرسانی می‌شوند. دستگاه NGFW با محدود کردن برنامه‌هایی که رویش اجرا می‌شوند، بیش‌ازپیش مسیرهای حمله را کاهش می‌دهد.

سپس این دستگاه تمام برنامه‌های کاربردی مجاز را بررسی می‌کند تا آسیب‌پذیری‌های مخفی یا نقض‌های امنیتی داده و همچنین مشکلاتی که توسط برنامه‌های کاربردی ناشناس ایجاد می‌شوند را پیدا کند. این امر به کاهش استفاده از پهنای باند از طرف ترافیک غیرضروری نیز کمک کند؛ کاری که در فایروال‌های قدیمی غیرممکن است.

۳. قابلیتی برای پیاده‌سازی دسترسی مبتنی بر نقش

یک راهکار نمی‌تواند مناسب تمام شرایط باشد. در حقیقت، بسته به نوع کار، هر کارمند در شرکت به حقوق اینترنتی متفاوتی نیاز خواهد داشت. کارمندان در بخش بازاریابی باید بتوانند از پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی و وب‌سایت‌های استریمینگ استفاده کنند. مدیر ارشد فناوری اطلاعات (CIO) به اتصال اینترنتی کاملی نیاز خواهد داشت، درحالی‌که مسئولان در بخش پذیرش به مراجعان پاسخ می‌دهند. می‌توان برای ایجاد دسترسی مبتنی بر نقش از فایروال نسل جدید (NGFW) استفاده کرد که به ما امکان می‌دهد دسترسی شبکه را با نیازهای هر کارمند تطبیق دهیم.

۴. کنترل Policy پیشرفته

فایروال‌های قدیمی روی مدل ساده‌ی پذیرش/عدم پذیرش کار می‌کنند. در این الگو، هر کسی با دسترسی به یک برنامه‌ی خوب می‌تواند از آن استفاده کند. بدین ترتیب هیچکس به برنامه کاربردی که ناامن محسوب شود دسترسی نخواهد داشت. این مدل دیگر کارآمد نیست. در دنیای امروز، یک برنامه کاربردی که برای یک سازمان‌ مخرب است، می‌تواند برای سازمان‌ دیگری فوق‌العاده مفید باشد. کنترل جزئی و دقیق توسط فایروال نسل جدید (NGFW) ممکن می‌شود. ویژگی‌های خوب یک برنامه کاربردی باید توسط پرسنل مناسب مورد استفاده قرار بگیرند، درحالی‌که جوانب منفی یک برنامه کاربردی باید مسدود شوند.

فایروال‌ یکی از اجزای اصلی استراتژی امنیتی اکثر سازمان‌های IT است. فایروال‌های قدیمی در مقابل برخی از پورت‌ها و پروتکل‌ها حفاظت لازم را فراهم می‌کنند. این امنیت می‌تواند بر اساس آدرس‌های IP مبدأ و مقصد فراهم گردد. دلیل محبوبت این فایروال‌ها این است که استفاده و نگهداری از آن‌ها ساده است. آن‌ها معمولاً مقرون‌به‌صرفه هستند، توان عملیانی مناسبی دارند و بیش از دو دهه است که طراحی استاندارد بوده‌اند.

۵. سرعت شبکه

در فایروال‌های عادی، هر لایه امنیتی اضافه احتمال اینکه کل سیستم دچار مشکل شود را افزایش می‌دهد. با وجود وعده‌های ارائه‌دهندگان فایروال‌های قدیمی، اگر این اقدامات امنیتی اجرایی شوند، سرعت شبکه به شدت کاهش پیدا می‌کند. فارغ از اینکه آیا خدمات حفاظتی ارائه می‌شوند یا خیر و اینکه چه تعدادی دارند، NGFWها توان عملیاتی با ثباتی را تضمین می‌کنند. نیازی به قربانی کردن سرعت یا کیفیت اتصال برای دستیابی به امنیت نیست.

۶. زیرساخت ساده

سادگی استفاده از زیرساخت، یکی از مهم‌ترین مزیت‌های فایروال نسل جدید (NGFW) است. با تسهیل امنیت شبکه، کارمندان IT خواهند توانست با سرعت بیشتر، از یک دستگاه استراتژی‌های جدیدی را روی کل شبکه اعمال کنند.

استفاده از معماری‌های امنیتی پیچیده بسیار دشوار است و کاربران برای رسیدگی به ریسک‌های سایبری، به یک راهکار ساده مثل فایروال نسل جدید نیاز دارند. این فایروال جدید که زیرساخت ساده‌ای دارد به کاربران کمک خواهد کرد که در زمان صرفه‌جویی کرده و در همین حال به فعالیت‌های روزمره‌ی شرکت خود برسند. به‌علاوه، زیرساخت ساده‌ی این فایروال به کاربران کمک می‌کند که پروتکل‌های امنیتی را از یک دستگاه واحد مدیریت کرده و ارتقا دهند.

تفاوت بین فایروال‌های قدیمی و فایروال‌های نسل جدید

فایروال‌های قدیمی دستگاه‌های امنیت شبکه هستند که امکان بررسی Stateful ترافیکی که به شبکه وارد یا از آن خارج می‌شود را براساس وضعیت، پورت و پروتکل فراهم می‌کنند. پس به‌اختصار می‌توان گفت که یک فایروال معمولی جریان کنترل را تنظیم می‌کند. شاید به یک شبکه‌ی خصوصی مجازی یا VPN متصل شود. از طرف دیگر، فایروال‌های قدیمی به‌اندازه‌ی قبل در فراهم کردن امنیت موردنیاز در مقابل تهدیدات سایبری پیچیده و گسترده‌ی امروز کارآمد نیستند.

فایروال نسل جدید، یک دستگاه امنیت شبکه است که نه‌تنها بررسی Stateful ترافیکی که وارد شبکه شده و از آن خارج می‌شود را براساس وضعیت، پورت و پروتکل فراهم می‌کند، بلکه عملکردهای به‌مراتب بیشتری از یک فایروال عادی دارد.

فایروال‌های نسل جدید نسبت به فایروال‌های قدیمی پیشرفته‌تر هستند، اما هر دو مزایای یکسانی را برای کسب‌و‌کارها فراهم می‌کنند. فایروال‌های نسل جدید، مثل فایروال‌های قدیمی، از فیلترینگ ایستا و پویا استفاده می‌کنند و همچنین از VPN پشتیبانی می‌کنند تا تضمین کنند که تمام اتصالات داخل شبکه، اینترنت و فایروال قانونی و ایمن هستند. هر دو نوع فایروال ممکن است آدرس‌های شبکه و پورت‌ها را ترجمه کنند تا بتوانند آدرس‌های IP را مشخص کنند.

یک فایروال نسل جدید (NGFW) نسبت به فایروال‌های قدیمی چندین مزیت دارد. در سطح بالا، NGFWها قابلیت دید و کنترل کاملی روی برنامه کاربردی ارائه می‌دهند، می‌توانند بین برنامه کاربردی مخرب و ایمن تمایز قائل شوند و ممکن است از نفوذ برنامه کاربردی به شبکه پیشگیری کنند.

به‌علاوه، فایروال نسل جدید (NGFW) ریزبخش‌بندی شبکه را براساس برنامه‌های کاربردی، نه فقط پورت‌ها و آدرس‌های IP  فراهم می‌کند. فایروال‌های نسل جدید معمولاً به‌عنوان دستگاه‌های مستقل ارائه می‌شوند، اما به‌عنوان ماشین‌های مجازی و خدمات Cloud نیز قابل‌دسترسی هستند.

یک فایروال نسل جدید (NGFW) و یک فایروال استاندارد چندین تفاوت دارند. در ادامه تفاوت‌های بین فایروال نسل جدید (NGFW) و فایروال‌های قدیمی بیان می‌شود.

فایروال قدیمی فایروال نسل جدید (NGFW)
فایروال‌های قدیمی بررسی Stateful از ترافیک ورودی و خروجی شبکه را انجام می‌دهند. فایروال نسل جدید (NGFW) بررسی Stateful از ترافیک ورودی و خروجی شبکه را انجام می‌دهند، اما قابلیت‌های دیگری نیز دارند.
فایروال قدیمی یک سیستم امنیت فایروال کهنه دارد. فایروال‌های نسل جدید راهکارهای پیچیده‌تری هستند.
آن‌ها امکان قابلیت دید و کنترل جزئی را فراهم می‌کنند. آن‌ها امکان قابلیت دید و کنترل جزئی را فراهم می‌کنند.
فایروال قدیمی روی لایه ۲ و لایه ۴ کار می‌کند. فایروال نسل جدید روی لایه ۲ تا لایه ۷ کار می‌کند.
این فایروال توانایی پشتیبانی از آگاهی در سطح برنامه کاربردی را ندارد. آگاهی در سطح برنامه کاربردی را تسهیل می‌کند.
از خدمات اعتباری یا هویتی پشتیبانی نمی‌کند. از خدمات اعتباری یا هویتی پشتیبانی می‌کند.
نگهداری جداگانه‌ی ابزار امنیتی در فایروال‌های معمولی هزینه‌بر است. نصب و پیکربندی تکنولوژی‌های امنیتی یکپارچه‌سازی‌شده در فایروال‌های نسل جدید ساده است و هزینه‌های مدیریتی را کاهش می‌دهد.
مجموعه‌ی جامعی از تکنولوژی‌های امنیتی فراهم نمی‌کند. مجموعه‌ی جامعی از تکنولوژی‌های امنیتی فراهم می‌کند.
در فایروال قدیمی نمی‌توان ارتباطات SSL را رمزگشایی یا بررسی کرد. در فایروال نسل جدید (NGFW) ترافیک SSL از هر دو جهت هم رمزگشایی و هم بررسی می‌شود.
عملکردهای ترجمه آدرس شبکه یا NAT، ترجمه آدرس پورت یا PAT و شبکه‌ی خصوصی مجازی یا VPN را ارائه می‌دهد. قابلیت‌های ترجمه آدرس شبکه یا NAT، ترجمه آدرس پورت یا PAT و شبکه‌ی خصوصی مجازی یا VPN را بهبود می‌بخشد و همچنین تکنولوژی‌های کنترل تهدید جدید مثل Sandboxing را اضافه می‌کند.
یک سیستم‌ پیشگیری از نفوذ (IPS) یکپارچه‌سازی‌شده و یک سیستم شناسایی نفوذ (IDS)، به‌صورت جداگانه پیاده‌سازی می‌شوند. به‌طور کامل با یک سیستم پیشگیری از نفوذ (IPS) و یک سیستم‌ شناسایی نفوذ (IDS) یکپارچه‌سازی شده است.

نکات مهم در هنگام انتخاب یک فایروال نسل جدید (NGFW)

امروزه، فایروال‌های نسل جدید، زیربنای هر برنامه امنیت شبکه کنونی هستند. اما تمام NGFWها مثل هم نیستند. بااینکه برخی از قابلیت‌ها و مزایا بین NGFWهای شرکت‌های مختلف مشترک هستند، تمایزهای قابل‌توجهی وجود دارند که افراد باید براساس الزامات امنیت شبکه‌ی خود آن‌ها را درک و ارزیابی کنند.

ما به هفت جنبه نگاه خواهیم کرد که باید در هنگام انتخاب تکنولوژی فایروال نسل جدید مدنظر قرار گیرد.

  • عملکرد: در زمان انتخاب فایروال‌های نسل جدید باید تعادلی بین پیشگیری از تهدید و عملکرد خالص برقرار شود. دست پیدا کردن به ویژگی‌های مطلوب و درعین‌حال، حفظ عملکرد موردنیاز برای پیشگیری از Bottleneckها می‌تواند دشوار باشد.
  • تعامل‏پذیری: NGFWها به‌صورت ایزوله کار نمی‌کنند. بلکه معمولاً با انواعی از تکنولوژی‌های شبکه و امنیت، از جمله ابزار مانیتورینگ شبکه، سرورهای Logging، سرورهای احراز هویت، محصولات کنترل دسترسی به شبکه (NAC) و راهکارهای امنیتی وب/ایمیل خارجی تعامل دارند. تعامل‌پذیری بسته به تولیدکننده و خط محصولی فایروال نسل جدید (NGFW) تفاوت خواهد داشت. باید اطمینان حاصل کرد که تطبیق‌پذیری با اجزا و برنامه‌های کاربردی خارجی که NGFW قرار است با آن‌ها تعامل کند، به‌خوبی درک شود.
  • مقیاس‌پذیری: جدول‌های زمانی برای تجدید سخت‌افزار شبکه در بین شرکت‌ها با هم متفاوت است. اما زمانی که اکثر سخت‌افزارها دچار زوال می‌شوند، بین سه تا شش سال است. در هنگام انتخاب یک فایروال نسل جدید (NGFW)، باید اطمینان حاصل کرد که این فایروال می‌تواند توسعه پیدا کرده و به تقاضای داده‌های شرکت پاسخ دهد. این امر می‌تواند به معنای خرید سخت‌افزار بزرگ برای آنچه اکنون موردنیاز است باشد یا به معنای توسعه از طریق تعدیل بار Active-Active یا قابلیت‌های Clustering.
  • ویژگی‌های امنیتی پیشرفته: فایروال‌های نسل جدید تکامل پیدا کرده و تبدیل شده‌اند به یک ابزار چند کاربردی امنیت IT  و کسب‌و‌کارها معمولاً به‌طور مداوم از برخی از ویژگی‌های این ابزار استفاده می‌کنند، درحالی‌که ممکن است برخی از ویژگی‌ها به‌ندرت مورد استفاده قرار بگیرد یا هرگز استفاده نشود. مشتریان NGFWها به‌ احتمال خیلی زیاد از قواعد کنترل دسترسی Stateful عادی استفاده می‌کنند. VPN، دسترسی از راه دور ایمن و پیشگیری از نفوذ نیز ویژگی‌های پرکاربردی هستند. اما خرید License و استفاده از ویژگی‌هایی مثل Sandboxing، پیشگیری از تهدیدات جهانی و تهدیدات نوظهور پیشرفته به اختیار کاربر است. برخی از کسب‌و‌کارها حتماً باید از این سه ویژگی استفاده کنند. اما ممکن است برخی دیگر آن‌ها را غیرضروری بدانند.
  • قابلیت دید و کنترل: قابلیت دید شبکه و برنامه کاربردی یکی از حوزه‌هایی است که در آن، NGFWها تفاوت زیادی با هم دارند. در اینجا فقط در مورد قابلیت دید در سطح برنامه کاربردی و کاربر حرف نمی‌زنیم، بلکه قابلیت دیدی که اطلاعات مربوط به رفتار شبکه را فراهم می‌کنند نیز مدنظر هستند. باید اطمینان حاصل شود که  عملکردهای قابلیت دید اطلاعات امنیتی هر ارائه‌دهنده به‌خوبی درک شده است تا انتظارات خریدار برآورده شود.
  • مدیریت و گزارش‌گیری: اگر ادمین‌های امنیتی مسئول ده‌ها یا صدها فایروال باشند، داشتن پلتفرم مدیریتی مناسب برای کاهش تعداد منابع انسانی موردنیاز ضروری است. اکثر NGFWهای کسب‌و‌کار شامل قابلیت‌های مدیریتی متمرکز Built-In یا اختیاری هستند و به کاربر اجازه می‌دهند که تمام NGFWهای روی شبکه را از یک رابط کاربری واحد پیکربندی، مانیتور و گزارش‌گیری کنند. همچنین تعداد زیادی از شرکت‌ها شروع کرده‌اند به ارائه‌ی NGFWهای مدیریت‌شده در Cloud که عملاً کار سرورهای متمرکز را انجام می‌دهند، بدون اینکه دردسر مدیریت یک سرور دیگر را به‌صورت On-Premises داشته باشند.

سخن پایانی

برنامه‌ریزی و آزمایش محتاطانه قبل از استقرار محصول امنیتی به منظور اطمینان از نحوه عملکرد محصول در شبکه، بسیار حیاتی است. با انتخاب فایروال نسل بعدی APK Gate امکان نصب و راه­‌اندازی رایگان محصول در شبکه کارفرما به صورت پایلوت در مدت زمان ۴۵ روزفراهم بوده تا  قابلیت‌­ها و عملکرد بهینه محصول برای مشتری محرز گردد.

به کارگیری کارشناسان متخصص و ایجاد مجموعه مهارت­‌های مورد نیاز برای توسعه محصول باکیفیت و پشتیبانی قدرتمند آن بسیار حائز اهمیت می­‌باشد. نصب و پیکربندی محصول APK Gate، حس خوب اعتماد را برای مشتریان به دنبال خواهد داشت تا لذت کار با محصول بومی و دریافت خدمات توسعه، اجرا و پشتیبانی ‌سریع کارشناسان مجرب و متخصص را تجربه نمایند.‌

در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر، درخواست دمو یا مشاوره، نسبت به تکمیل فرم مورد نظر اقدام فرمایید.

درخواست دمو و مشاوره

ایمیل خود را وارد کنید و عضو خبرنامه شوید.
Start typing to see posts you are looking for.

جهت ثبت درخواست همین حالا فرم را تکمیل نمایید.

با تکمیل فرم و ارسال درخواست خود، همکاران و کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

جهت دانلود کاتالوگ شرکت همین حالا فرم را تکمیل نمایید.

جهت دانلود گزارش امنیتی 2023 همین حالا فرم را تکمیل نمایید.

در دنیای امنیت چه خبر؟
جهت دریافت آخرین اخبار دنیای امنیت شبکه و اطلاعات ایمیل خود را وارد کنید.