فایروال هیبرید چیست و چه مزایا و معایبی دارد

فایروال هیبرید

فایروال هیبرید چیست؟

یک فایروال هیبرید از چندین فایروال تشکیل می‌شود که هر کدام مجموعه عملکردهای به‌خصوصی دارند. مثلاً می‌توان از یک فایروال برای انجام فیلترینگ Packet استفاده کرد، درحالی‌که فایروال دیگر نقش یک پراکسی را دارد. بدین‌صورت، می‌توانیم عملکرد سیستم امنیتی خود را تغییر دهیم و از قابلیت‌های مختلفی که فایروال‌های متفاوت ارائه می‌دهند بهره ببریم.

نحوه‌ی کار فایروال Hybrid به‌عنوان‌مثال، می‌توان دو فایروال را تنظیم کرد که هماهنگ با یکدیگر کار می‌کنند، یکی از آن‌ها فایروال پراکسی است و دیگری Packetهای داده را فیلتر می‌کند. فایروالی که نقش سرور پراکسی را ایفا می‌کند درخواست‌های وب را پردازش می‌کند، درحالی‌که فایروال فیلترینگ Packet اطمینان حاصل می‌کند که تمام داده‌هایی که وارد سیستم امنیت شبکه و از آن خارج می‌شوند ایمن باشند. بدین‌صورت، دو فایروال نقش یک سیستم هیبرید را بازی کرده و به دو شیوه‌ی مختلف از سازمان‌ حفاظت می‌کنند.

مزیت دیگر معماری فایروال هیبرید این است که می‌توانیم بدون حذف کردن یا جایگزین کردن فایروال کنونی، یک فایروال جدید را به یک سیستم امنیتی قدیمی اضافه کنیم. این کاربرد فایروال هیبرید به ما این امکان را می‌دهد که بدون از دست دادن مزایای معماری موجود  یک لایه امنیتی بیشتر را اضافه کنیم. قابلیت اضافه کردن زیرساخت فایروال به یک سیستم موجود می‌تواند به ما این امکان را بدهد که یک فایروال توزیعی را تنظیم کنیم که با کمک آن‌ها قواعد امنیتی را ایجاد می‌کنیم که بین دو شبکه دسترسی را کنترل می‌کنند.

فایروال قدیمی یا فایروال هیبرید: کدام را انتخاب کنیم؟

انتخاب فایروال نسل جدید (NGFW) بستگی به این دارد که آیا مزایای یک سیستم فایروال هیبرید برای سازمان‌ شما کافی هست یا خیر. فرض کنید که یک فایروال Stateful دارید که نحوه‌ی کارش عبارت است از تجزیه‌وتحلیل یک وضعیت ایمن و اطمینان حاصل کردن از اینکه هرچیزی که پارامترهای آن وضعیت را نقض کند مسدود شود. ممکن است نسبتاً از عملکرد فایروال شبکه خود راضی باشید، اما همچنان می‌خواهید یک لایه امنیتی اضافه کنید.

اگر به سراغ یک معماری فایروال هیبرید بروید، می‌توانید فایروال بررسی Packet خود که Stateful است را حفظ کنید و با استفاده از یک واحد اضافی به‌دقت تعیین کنید که چه نوع ترافیکی می‌تواند وارد شبکه شما یا از آن خارج شود. در این وضعیت نیازی نیست زمان بیشتری را صرف اطمینان حاصل کردن از اینکه فایروال جدید شما وظایف فایروال Stateful را انجام می‌دهد کنید. این امر می‌تواند در زمان و منابع صرفه‌جویی کرده و در همین حال نسبت به امنیت خیال سازمان را راحت کند.

اما با استفاده از یک معماری فایروال قدیمی، معمولاً به‌طور کامل فایروال Stateful را کنار می‌گذاریم و فایروال جایگزین را به آنچه برای حفاظت از شبکه نیاز دارد مجهز می‌کنیم. در بسیاری از شرایط، این امر مشکلی ندارد، مخصوصاً به این دلیل که فایروال جدید می‌تواند هر کاری را که فایروال Stateful انجام می‌دهد انجام دهد. در معماری فایروال قدیمی، ما تمام سرمایه‌گذاری را روی یک راهکار انجام می‌دهیم. دلیل اینکه این معماری هنوز هم می‌تواند کارآمد باشد این است که فایروال‌های جدید معمولاً تمام حفاظت‌های فایروال‌های قدیمی و موارد بیشتری را ارائه می‌دهند.

فایروال هیبرید چه مزایایی دارد؟

برخی از مزایای عمومی فایروال در فایروال‌های هیبرید هم وجود دارد، مخصوصاً ازآنجایی ‌که از چندین فایروال استفاده می‌کنیم. اگر این فایروال‌ها به‌درستی پیکربندی شود، هیچ‌کدام از حفاظت‌های معماری فایروال عادی را از دست نخواهید داد. مزایای این فایروال‌ها عبارت‌اند از:

  1. انعطاف‌پذیری در استفاده از یک یا چند فایروال در سیستم: نیاز به پیدا کردن فایروالی نیست که هر کاری ما بخواهیم را انجام دهد. می‌توانیم فایروالی را انتخاب کنیم که قابلیت انجام آنچه فایروال موجود انجام نمی‌دهد را داشته باشد و سپس این دو را با هم ترکیب کنیم.
  2. کنترل جزئی و دقیق روی حفاظت از شبکه: با یک فایروال هیبرید می‌توان از ویژگی‌های به‌خصوصی نهایت بهره را برد، تأثیرشان را روی امنیت سیستم تجزیه‌وتحلیل کرد و سپس یک فایروال را به آن حفاظت‌ها محدود کرد. سپس می‌توان باقی سیستم حفاظتی خود را به عهده‌ی فایروال دیگر گذاشت. اگر انواع به‌خصوصی از تهدیدات از فایروال عبور کنند، راحت‌تر می‌توان مشخص کرد که تنظیمات کدام فایروال باید تغییر کند.
  3. تسهیل جداسازی تهدید: با وجود دو فایروال، می‌توان یکی را به نوع خاصی از تهدید اختصاص داد و دیگری را برای پوشش باقی تهدیدات در نظر گرفت. مثلاً می‌توان یک فایروال را به‌عنوان فایروال استخراج داده در نظر گرفت که به‌طور کامل به تهدیداتی اختصاص دارند که شامل سرقت داده می‌شوند. تمامی هشدارهای این فایروال به سرقت داده مربوط خواهد شد. این امر می‌تواند به تیم IT کمک کند که روی تهدیدات واقعاً نگران‌کننده متمرکز شوند.

فایروال هیبرید چه معایبی دارد؟

ممکن است فایروال هیبرید به‌طور غیرضروری شبکه شما را پیچیده کند، بدون اینکه مزیت ملموسی داشته باشد. یکی از معایب اصلی معماری فایروال هیبرید چالش‌های امنیتی آن است. اگر یکی از فایروال‌های شما به‌درستی پیکربندی نشده باشد، تهدیدات می‌توانند مخفیانه وارد شوند. به‌عبارت‌دیگر پیکربندی فایروال هیبرید می‌تواند (و باید) دو برابر زمان بگیرد. برخی از سازمان‌ها نه زمان لازم نه افراد لازم را برای رسیدگی به چندین فایروال دارند. یک خطای پیکربندی نسبتاً ساده می‌تواند منجر به یک نقض امنیتی پرهزینه شود.

به‌علاوه، ادمین‌ها باید سعی کنند اعتماد بیش از حدی به فایروال‌های قدیمی نداشته باشند، مخصوصاً به این دلیل که ممکن است این فایروال‌ها نتوانند برخی از تهدیدات جدیدتر را متوقف کنند.

برای استفاده از فایروال هیبرید چه مواردی را در نظر بگیریم؟

قبل از متعهد شدن به یک راهکار فایروال هیبرید، بهتر است ملاحظات زیر را در نظر داشته باشید:

  1. آیا می‌توانید کارهایی را که می‌خواهید با فایروال هیبرید انجام دهید، فقط با یک فایروال به انجام برسانید؟ اگر جواب بله است، شاید استفاده از یک سیستم اضافی مزایای قابل‌توجهی برای شما نداشته باشد.
  2. یک فایروال هیبرید چه تأثیری رو توان عملیاتی شبکه شما خواهد داشت؟ در برخی از معماری‌ها، یک فایروال هیبرید می‌تواند عملکرد برنامه کاربردی حیاتی برای کسب‌و‌کار را محدود کند، زیرا ممکن است فرایندهای بررسی فایروال‌های دوگانه زمان زیادی را مصرف کرده و درنتیجه روی تجربه کاربر نهایی تأثیر بگذارند.
  3. چگونه می‌توانیم بیشترین بهره را از فایروال هیبرید ببریم؟ آیا می‌توانید با یک راهکار فایروال هیبرید، روی افزونگی‌های استراتژیک سرمایه‌گذاری کنید؟ اگر مشکوک هستید که یک تهدید در بخش خاصی از شبکه وجود دارد، قرار دادن یک فایروال دیگر در سمت دیگر آن بخش می‌تواند به تشخیص اینکه تهدید از کجا می‌آید کمک کند؛ حتی اگر دو فایروال پیکربندی‌ مشابه یا دقیقاً یکسانی داشته باشند.  برای مثال، اگر دو مکان داده‌هایی را از طریق یک فایروال مرکزی به یک برنامه کاربردی وب بفرستند، می‌توان از سیستم هیبرید بهره برد و یک فایروال اضافی را بین شبکه مشکوک و رابط Cloud قرار داد. این امر می‌تواند استفاده‌ی قدرتمندی از معماری فایروال هیبرید باشد.

سخن پایانی

برنامه‌ریزی و آزمایش محتاطانه قبل از استقرار محصول امنیتی به منظور اطمینان از نحوه عملکرد محصول در شبکه، بسیار حیاتی است. با انتخاب فایروال نسل بعدی APK Gate امکان نصب و راه­‌اندازی رایگان محصول در شبکه کارفرما به صورت پایلوت در مدت زمان ۴۵ روزفراهم بوده تا  قابلیت‌­ها و عملکرد بهینه محصول برای مشتری محرز گردد.

به کارگیری کارشناسان متخصص و ایجاد مجموعه مهارت­‌های مورد نیاز برای توسعه محصول باکیفیت و پشتیبانی قدرتمند آن بسیار حائز اهمیت می­‌باشد. نصب و پیکربندی محصول APK Gate، حس خوب اعتماد را برای مشتریان به دنبال خواهد داشت تا لذت کار با محصول بومی و دریافت خدمات توسعه، اجرا و پشتیبانی ‌سریع کارشناسان مجرب و متخصص را تجربه نمایند.‌

در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر، درخواست دمو یا مشاوره، نسبت به تکمیل فرم مورد نظر اقدام فرمایید.

درخواست دمو و مشاوره

ایمیل خود را وارد کنید و عضو خبرنامه شوید.

محصولات شرکت

سامانه مدیریت یکپارچه تهدیدات
سامانه مرورگر امن (RBI)
سامانه مدیریت وقایع و امنیت اطلاعات

جهت ثبت درخواست همین حالا فرم را تکمیل نمایید.

با تکمیل فرم و ارسال درخواست خود، همکاران و کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

Start typing to see posts you are looking for.

جهت ثبت درخواست همین حالا فرم را تکمیل نمایید.

با تکمیل فرم و ارسال درخواست خود، همکاران و کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

جهت دانلود کاتالوگ شرکت همین حالا فرم را تکمیل نمایید.

جهت دانلود گزارش امنیتی 2023 همین حالا فرم را تکمیل نمایید.