WAF چیست؟ فایروال برنامه کاربردی تحت وب یا WAF ابزاری امنیتی است که برای محافظت از سازمانها در سطح برنامه کاربردی طراحی شده است. WAFها با مانیتورینگ، فیلتر، و تجزیه و تحلیل ترافیک میان اینترنت و برنامه کاربردی تحت وب به این هدف دست مییابند. هدف یک فایروال برنامه کاربردی تحت وب معمول که به عنوان پروکسی معکوس عمل میکند، حفاظت از برنامههای کاربردی دربرابر درخواستهای مخرب است.
برنامههای کاربردی روش اتصال مهاجمان به دادههای ارزشمند هستند که باعث میشود منبع اصلی نقضهای امنیتی نیز باشند. این یعنی بکارگیری یکWAF مناسب، گامی حیاتی است.
با این تفاسیر، WAF از سازمانها دربرابر طیفی از حملات در سطح برنامه کاربردی محافظت مینماید که این موارد را دربرمیگیرد: حملات SQL injection، حملات تزریق اسکریپت میانوبگاهی (Cross-site Scripting/XSS)، جعل درخواست میانوبگاهی (Cross-site request forgery/ CSRF)، حملات منع سرویس (Denial of Service/DoS)، حملات منع سرویس توزیعشده (Distributed denial of service/DDOS)، مسمومسازی کوکی (Cookie poisoning) و حملات Zero-day.
مزایای WAF (فایروال برنامه کاربردی تحت وب)
دلایل مهم بسیاری برای افزودن یک WAF یا فایروال برنامه کاربردی تحت وب به استراتژی امنیتی شرکت وجود دارد. سازمانها با خطرات امنیتی روزافزونی در سطح برنامه کاربردی مواجه میشوند. رویههای دورکاری، سیاستهای «دستگاه خود را همراه بیاورید» و استفادهی مضاعف از برنامههای کاربردی SaaS از دلایل این امر هستند.
این عوامل سطح حملهی رابطهای برنامهنویسی نرمافزار (API) را به شدت افزایش دادند. با افزودن یک WAF به استراتژی امنیت سایبری کلی خود، میتوانید به خطراتی که این گسترش با خود به همراه دارد پیش از وقوع رسیدگی کنید.
پروفایلبندی برنامه کاربردی
WAF رفتار و ساختار کلی برنامه کاربردی تحت وب، از جمله درخواستهای معمول، URLها، و مقدار و نوع دادههای مجاز را تجزیه و تحلیل میکند. ایجاد پروفایل برنامه کاربردی منسجم میتواند به شناسایی و مسدودسازی درخواستهای غیرعادی یا مخرب کمک کند.
تجزیه و تحلیل الگوی ترافیک هوش مصنوعی/یادگیری ماشینی
بهترین نرمافزارها و پلتفرمهای فایروال برنامه کاربردی تحت وب از الگوریتمهای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین برای اجرای تحلیل رفتاری بهره میبرند و با مانیتور کردن ترافیک و ترسیم خط مبنا برای گونههای خاص، ناهنجاریها را ضبط میکنند. بنابراین حتی زمانی که برنامه کاربردی متحمل حملاتی شود که با الگوهای مخرب شناخته شده مطابقت ندارند، WAF میتواند رفتارها را شناسایی کند.
سفارشیسازی
اوپراتورهای WAF میتوانند قوانین امنیتی مختص به سازمان یا برنامه کاربردی تحت وب را روی ترافیک برنامه کاربردی تعریف و بلافاصله اِعمال کنند. این امر سفارشیسازی رفتار WAF بدون خطر مسدودسازی ترافیک سالم را ممکن میسازد.
شبکهی ارائه محتوا (CDN)
WAFهای مبتنی بر Cloud در لبهی شبکه به کار بسته میشوند. برخی از آنها ممکن است یک شبکهی ارائهی محتوا (CDN) فراهم کنند که با Cache نموندن وبسایت، زمان بارگزاری آن را کاهش دهد. CDN ایجاد شده توسط WAF به صورت سراسری و در چندین نقطهی حضور (PoP) به کار بسته میشود. کاربران از طریق نزدیکترین PoP به وبسایت دسترسی پیدا میکنند.
حفاظت در برابر Exploitهای وب
استفاده از WAF مبتنی بر Cloud راه خوبی برای حفاظت از برنامههای کاربردی در برابر انواع گوناگونی از تهدیدها است، ازجمله پیکربندی نادرست امنیتی، اسکریپتینگ میانوبگاهی، و حملات SQL injection و همچنین خطرات دیگری که پروژهی امنیت برنامه کاربردی تحت وب باز (OWASP) مشخص کرده است.
مانیتورینگ سوءاستفاده از API
رابطهای برنامهنویسی نرمافزار یا APIها در اغلب شیوههای مدرن توسعهی برنامه کاربردی ارتباط میان سیستمها را پیش میبرند. هکرها با آگاهی به این امر، نه تنها آسیبپذیریهای برنامه کاربردی تحت وب، بلکه سیستمهایی که از برنامههای کاربردی پشتیبانی میکنند، یعنی APIها را هدف قرار میدهند. به گزارش TechRepublic، ۹۱ درصد از شرکتها در سال ۲۰۲۱ یک رخداد امنیت API تجربه کردند.
محبوبیت حملات API مثل احراز هویت ناقص، محدودسازی سرعت و سایر ده خطر جدی OWASP برای APIها، رو به افزایش است. WAFهای مبتنی بر Cloud میتوانند به محافظت از برنامههای کاربردی و سیستمهای پشتیبانیشان در برابر این حملات کمک کنند. اما WAFهای مبتنی بر Cloud به تنهایی برای محافظت از APIها در برابر Exploit کافی نیستند.
حفاظت در برابر حملات دسترسپذیری
برنامههای کاربردی نسبت به حملات دسترسپذیری همچون حملات منع سرویس (DoS) آسیبپذیر هستن. در این حملات، هکرها حجم بالایی از ترافیک را روانهی برنامهی کاربردی میکنند که میتواند حتی راهکارهایی که به خوبی مهندسی شدهاند را تحت فشار قرار دهد. این موضوع میتواند تجربهی کاربر را تضعیف یا مخدوش کند.
استقرار On-premise مخصوصاً در برابر حملات حجمی، همچون حملات تشدید DNS یا SYN floods آسیبپذیر است. این حملات با اشباع شبکه با ترافیک مخرب، نقطهی تجمع شبکه یا پهنای باند اینترنت را تحت فشار قرار میدهند.
بسیاری از سازمانها به Cloud نقل مکان میکنند و از فایروال برنامه کاربردی تحت وب عرضهکنندهی Cloud خود برای مهار حملات حجمی DDoS استفاده میکنند. این عرضهکنندگان گروههای امنیتی مشابه فایروال Stateful ارائه میکنند که به کاربران امکان مسدود کردن پروتکلها و پورتهای نامطلوب را میدهد. این تکنیک ترافیک پروتکلها یا پورتهایی که برنامه کاربردی شما بر آنها تکیه دارد را مسدود نمیکند اما از سرازیر شدن ترافیک جعلی به برنامه کاربردی شما جلوگیری میکند.
به همین دلیل، درخواستهای جعلی برنامه کاربردی که پروتکلها و پورتهای موردنیاز را هدف قرار میدهند، نوع محبوب دیگری از حملات هستند. به این نوع، حملهی DDos برنامهی کاربردی گفته میشود، چراکه هدف آن شبکه نیست بلکه برنامه کاربردی است. زمانی که حملات حجمی و DDos برنامه کاربردی همراه یکدیگر اجرا شوند، برای کاربران On-prem راههای دفاعی چندانی باقی نمیگذارند.
با این حال، Cloud WAF برنامههای کاربردی را از هردوی حملات DDOS برنامه کاربردی و حجمی مصون میدارد. راهکارهای مهار DDos بوسیلهی Cloud WAF برای محیطهای Cloud، On-prem و ترکیبی موجود است.
جلوگیری از Botها، خزندهها (Crawlers) و Scraperها
حتی یک برنامه کاربردی که به خوبی طراحی شده و در ابتدا با ایمنی اجرا شده است میتواند به سرعت آسیبپذیر شود. رقبا و کنشگران بدخواه میتوانند از Scraperها برای مانیتورینگ تغییرات سایت شما و تلاش جهت شکستن قیمتها و دزدیدن مشتریهایتان استفاده کنند. خزندهها نیز میتوانن رازهای تجاری و اطلاعات سئو را از سایت بدزدند.
WAF مبتنی بر Cloud میتواند از اثرگذاری Botها، خزندهها و Scraperها بر برنامه کاربردی شما جلوگیری کند. در نتیجه هزینهی زیرساختها کاهش پیدا کرده، ترافیک نامطلوب کمتر شده، ROI بازاریابی افزایش یافته و در کل تجربهی کاربری بهتر میشود.
محافظت دربرابر Crosss-Site Scripting یا XSS و SQL Injection
در این نوع حملهی Injection کد، هکر کدهای مخرب وارد سایتی قانونی میکند. سپس این کدها در مرورگر کاربر به عنوان اسکریپتی آلوده Launch میشود که امکان تقلید از کاربر یا دزدیدن اطلاعات حساس را به مهاجم میدهد.
همانند XSS، در حملات SQL injection نیز هکرها با بهره بردن از یک آسیبپذیری شناخته شده، SQL statementهای مخربی وارد برنامه کاربردی میکنند که امکان استخراج اطلاعات و استفاده، تغییر یا حذف آنها را ایجاد میکند.
معایب WAF (فایروال برنامه کاربردی تحت وب)
هیچ گفتمانی درمورد فایروالهای برنامه کاربردی تحت وب بدون نگاهی به معایب آن کامل نخواهد بود و WAFها نیز آسیبپذیریهایی دارند. WAFها در لبهی شبکه به کار بسته میشوند و در جهت متوقف ساختن ترافیک مشکوک و مخرب عمل میکنند. این فیلترینگ در اصل مبتنی بر Rule بود که یا توسط شرکت ارائهدهندهی WAF به صورت آمادهی مصرف ارائه یا توسط کاربران سفارشیسازی میشد.
با این حال، WAFمبتنی بر Rule نیازمند نگهداری و مراقبت بسیار است. WAFها باید مدام فعالانه نگهداری و به خوبی پیکربندی شوند تا حفاظت کامل حاصل شود. دلیل این امر این است که WAFها برای دفاع دربرابر حملاتی همچون جعل درخواست Cross-Site (CSRF)، Cross-Site Scripting (XSS) و SQL injection به شدت بر ضوابط و سیاستهای امنیتی تکیه دارند.
سازمانها باید ضوابط مدیریتشده را با دقت تعریف و اِعمال کنند تا با الگوهای خاص برنامه کاربردیشان مطابقت داشته باشند و با تکامل برنامههای کاربردی ضوابط را نیز تطبیق دهند. از آنجاکه ممکن است حملات جدید نیازمند ضوابط کاملاً جدیدی باشند، ممکن است رسیدگی به مسیرهای تهدید در حال تغییر دشوارتر باشد. همچنین تغییرات مداوم ضوابط به این معنی است که WAFها مکرراً خطاهای اعلام هشدار تجربه میکنند. یا حتی بدتر، از آنجا که نیازهای عملی سریعتر از ضوابط تغییر میکنند، خطر راه دادن ترافیک آسیبرسان (منفی کاذب) وجود دارد.
به کار انداختن WAF در محیط مایکروسرویس چالش دیگری نیز به همراه دارد. در برنامههای کاربردی مایکروسرویس بزرگ نسخههای جدید مایکروسرویسها دفعات زیادی در طول روز منتشر میشوند. آپدیت کردن مجموعه ضوابط برای هر مؤلفه عملی نیست. به همین دلیل، مایکروسرویسها اغلب تحت حفاظت WAF قرار نمیگیرند.
چه کسانی از فایروالهای برنامه کاربردی تحت وب استفاده میکنند؟
با در نظر گرفتن اینکه حملات سایبری تا چه حد رایج و پیچیده شدهاند، بیشتر سازمانها برای دفاع از خود در برابر حملات مخرب به مشکل برمیخورند. کسب و کارهای تجارت الکترونیک، سازمانهای بهداشت و درمان، سرویسهای مالی آنلاین و بسیاری مشاغل دیگر با دزدی داده و تهدیدات کلاهبرداری پیاپی و مداوم مواجه هستند. این امر میتواند هر برندی را در معرض تنبیه تنظیمی و به خطر افتادن اعتماد مشتری قرار دهد.
WAF افزونهی مهمی در مجموعه ابزارهای لازم برای رسیدگی به این مشکلات است. فایروال برنامه کاربردی تحت وب میتواند برنامهی امنیتی یک برنامه کاربردی را با یک لایهی دفاعی اضافی ضروری تقویت کند. همچنین WAFها میتوانند به کارکنان امنیتی در حفظ کنترل بیشتر کمک کنند. تیمهای امنیتی میتوانند بر اساس ضوابط و دستورالعملهای از پیش تعیینشده مانیتور کنند تا در مورد حملات احتمالی در حال اجرا هشدار صادر کنند.
WAF( فایروال برنامه کاربردی تحت وب) چگونه عمل میکند؟
برای درک نحوهی کار فایروال برنامه کاربردی تحت وب، ابتدا باید توجه داشته باشید که چند مدل استقرار وجود دارد:
- WAF تجهیزات: مبتنی بر سختافزار یا اجرا روی تجهیزات مجازی
- WAF مبتنی بر Host: نرمافزاری که همراه برنامه کاربردی تحت وب روی سرور یکسان اجرا میشود
- Cloud WAF: پلتفرم یا سرویس فایروال برنامه کاربردی تحت وب مبتنی بر Cloud
WAF تجهیزات
بیشتر WAFهای تجهیزات یا شبکه مبتنی بر سختافزار هستند. این نوع چند مزیت دارد. به منظور کاهش تأخیر، میتوان آنها را با استفاده از ابزارهای مخصوص بهصورت Local و در نزدیکترین فاصلهی ممکن نسبت به برنامه کاربردی نصب کرد. بیشتر WAFهای مبتنی بر سختافزار با ایجاد امکان کپی کردن ضوابط و تنظیمات میان دستگاهها، از کاربرد در مقیاس بالا پشتیبانی میکنند.
از معایب WAF تجهیزات، هزینههای نگهداری مداوم و سرمایهگذاری اولیهی بزرگ است. اجرای WAF بهصورت تجهیزات مجازی گزینهای دیگر است که یا با استفاده از یک ماشین Cloud دارای پیکربندی از پیش تعیین شده در Cloud عمومی یا یک تکنولوژی مجازیسازی کارکرد شبکه (NVF) بهصورت Local انجام میشود. این کار سرمایهی اولیه را کاهش میدهد اما بر هزینههای نگهداری تأثیری ندارد.
WAF مبتنی بر Host
WAFهای مبتنی بر Host را میتوان با هزینهای اندک سفارشیسازی کرد چراکه کاملاً در کد برنامه کاربردی ادغام میشوند. با این حال، WAFهای مبتنی بر Host نیازمند نصب Libraryهای خاص روی سرور برنامه کاربردی هستند. این باعث میشود به کار بستن آنها پیچیدهتر شود و برای کار کردن بر منابع سرور تکیه داشته باشند. بهعلاوه WAF وابسته به برنامه کاربردی تحت وب شده و به فهرست امور مدیریت چرخهی حیات توسعه اضافه میشود.
فایروال برنامه کاربردی تحت وب (WAF) مبتنی بر Cloud
این راهکارهای WAF آماده به کار گزینهای بهصرفه ارائه میکنند که استفادهی سریع بدون سرمایهگذاری اولیه را ممکن میسازد. معمولاً راهکارهای Cloud WAF با DNS ساده یا پیکربندی پروکسی کار میکنند و اشتراکی هستند. از مزایای آنها میتوان به هوش تهدید بهروز و سرویسهای غالباً مدیریتشده برای کمک به پاسخدهی بیوقفه به حملات و تعریف ضوابط امنیتی اشاره کرد.
از معایب بالقوهی Cloud WAF قابلیت اعتماد آن است که باید تمام ترافیک را به برنامه کاربردی تحت وب شما هدایت کند. فایروالهای برنامه کاربردی تحت وب برتر با بهترین عملکرد موفق به انجام این کار میشوند. اما زمانی که عملکرد WAF ضعیف باشد، عملکرد سایت شما نیز ضعیف میشود.
صرفنظر از مدل اجرا، WAF روبروی برنامه کاربردی تحت وب قرار میگیرد تا بتواند تمام ترافیک اینترنتی را رهگیری کند. مدیر شبکه مجموعه سیاستها یا ضوابطی برای به کار انداختن WAF تعریف میکند. هر سیاست یا ضابطهی WAF به آسیبپذیری شناختهشده یا تهدیدی در سطح برنامه کاربردی رسیدگی میکند.
زمانی که سیاستها کامل و جامع اجرا شوند، ترافیک مخرب را شناسایی کرده و پیش از اینکه به برنامه کاربردی یا کاربر برسد آن را ایزوله میکنند. زمانی که این حالت رخ دهد، کاربر احتمالاً هشداری از WAF دریافت میکند: «این انتقال موجب فعال شدن فایروال برنامه کاربردی تحت وب شده است».
انواع فایروال برنامه کاربردی تحت وب (WAF)
اکنون که مدلهای استقرار را درک کردید، لازم است بدانید که ورای این مدلهای به کارگیری، چندین نوع فایروال برنامه کاربردی تحت وب وجود دارد.
Blocklist WAF
WAF Blocklist بر اساس مدل امنیت منفی دسترسی به حملات و ترافیک شناختهشده روی یک لیست مشخص را منع میکند. لیست مسدودسازی که گاه لیست سیاه هم خوانده میشود، شامل لیستی از ترافیک ممنوعه است. این لیست همچنین چیزهایی که نباید از پردازندهی فایروال رد شوند را دربرمیگیرد و نقطهی مقابل لیست مجاز است.
Allowlist WAF
WAF Allowlist که گاه لیست سفید خوانده میشود، بر اساس مدل امنیت مثبت تنها به ترافیکی که روی لیست تأییدشده باشد اجازهی عبور میدهد. لیست مجاز شامل لیستی از چیزهای امن است که میتوانند بدون بررسی شدن از نظر وجود ترافیک مخرب از فایروال عبور کنند. این لیست تنها برای ترافیک امن شناختهشده به کار میرود.
Hybrid WAF
WAF ترکیبی که رایجترین رویکرد در فایروالهای مدرن است، عناصر هردوی لیست مسدودسازی و لیست مجاز را اِعمال میکند.
شناسایی مبتنی بر Signature
با اینکه شناسایی مبتنی بر Signature بیشتر در حوزهی شناسایی نفوذ است تا WAF، بسیاری از فایروالهای مدرن این ویژگی را دارند. شناسایی مبتنی بر Signature الگوهای خاص شناختهشده و مخرب را جستجو کرده و چنین درخواستهایی را مسدود میکند.
فایروالهای مرسوم در مقابل فایروالهای برنامه کاربردی تحت وب
به طور کلی، هر سفتافزاری (Firmware) که ترافیک شبکه را فیلتر کند یک فایروال است. اما بسته به نوع حفاظتی که رویکرد فیلتر ترافیک ارائه میکند، چند دسته فایروال وجود دارد که شامل این موارد میشود: فیلتر Packet، سرورهای پروکسی، بازرسی Stateful، و فایروال نسل بعدی یا NGFW.
تمایز میان فایروالهای برنامه کاربردی مبتنی بر وب و فایروالهای شبکه بر اساس تفاوتهای میان نوع حفاظت است. فایروالهای مرسوم درمقابل دسترسی احرازهویتنشده به شبکه حافظت میکنند و ترافیک ورودی از نواحی یا گستره IPهای خاص را مسدود میکنند.
WAF در لایهی برنامه کاربردی Packetهای داده را بازرسی و فیلتر میکند و حملاتی را که در حالات دیگر غیرقابلتشخیص هستند شناسایی میکند. برای مثال، یک فایروال استاندارد حملهی SQL injection را شناسایی نمیکند، چراکه Payloadهای درخواست برنامه کاربردی، مثلاً SQL Queriesرا بازرسی نمیکند.
WAFها از طریق پیکربندی ضوابط مشخص، امکان تعریف نوع رفتارهایی که در برنامه کاربردی مخرب هستند را برای کاربران ایجاد میکنند. یک WAF با تجزیه و تحلیل ارتباطات HTTP/HTTPS از سازمان در سطح برنامه کاربردی حفاظت میکند.
از نظر فنی، تفاوت میان فایروال و فایروال برنامه کاربردی تحت وب (WAF) در مدل اتصال متقابل سامانههای باز (OSI) است. WAFها دربرابر حملهها در سطح برنامه کاربردی حفاظت ایجاد میکنند که OSI مدل لایه ۷ است. فایروالهای شبکه بر ترافیک شبکه و انتقال داده تمرکز دارند و طبق OSI مدل لایه ۳ و ۴ عمل میکنند. همچنین عملکرد WAFها فراتر از مسدودسازی پورتها یا آدرس IPهای خاص است. WAFها نشانههای Injection یا حملهی احتمالی را در ترافیک وب میجویند و فابلیت سفارشیسازی بالایی دارند.
مقایسه فایروال برنامه کاربردی تحت وب با فایروال نسل جدید (NGFW)
ساختار فایروال برنامه کاربردی تحت وب تنها در مقابل حملههای برنامه کاربردی تحت وب حفاظت ایجاد میکند. بنابراین WAF به هیچ وجه گزینهای جامع نیست. با اینکه WAF قطعهای اساسی از استراتژی امنیت سایبری است، باید با اقدامات امنیتی دیگر تقویت شود.
با ترکیب کردن WAF، فایروال شبکه، آنتیویروس و سایر ابزارهای امنیتی در یک پلتفرم منفرد میتوان مانند یک فایروال مرسوم حملات در سطح پورت، برنامه کاربردی و پروتکل را شناسایی کرده و از آنها جلوگیری نمود.
بهعلاوه میتواند تهدیدهای مدرن مانند حملات سطح برنامه کاربردی و بدافزارهای پیشرفته را نیز مسدود کند. همچنین میتوانید انتظار ویژگیهای پیشرفتهتری نیز از NGFWها داشته باشید، مثل سیستمها جلوگیری از نفوذ (IPS)، آگاهی برنامه کاربردی، و هوش تهدید فعالشده در Cloud.
فایروال نسل بعد با استفاده از هردوی پشتیبانی VPN و فیلترینگ Packet ایستا و پویا، مانند یک فایروال مرسوم از امنیت اطمینان حاصل میکند. اما NGFW ویژگیهای دیگری نیز دارد:
- پشتیبانی از بررسی Deep-packet
- ارائهی قابلیت دید و کنترل بهبودیافته در سطح برنامه کاربردی، میتواند Packetها را بر اساس برنامههای کاربردی فیلتر کند.
- دربرابر بدافزارها و تهدیدهای پیشرفتهی پایدار (APTs) حفاظت ایجاد میکند
- ارتقاهای آینده را سادهتر میکند
- از منابع خارجی اطلاعات پشتیبانی میکند
- WAFها و NGFWها کارکردهایی هستند که ترافیک شبکه را در مقاطع مختلف مدیریت میکنند. NGFW نگهبان ورودی مرکز خرید است (ترافیک شبکه) و WAF از یک فروشگاه خاص محافظت میکند (برنامهی کاربردی روی شبکه).
مقایسه Gateway امنیت وب با فایروال برنامه کاربردی تحت وب
Gatewayهای امن وب و WAFها، بهخصوص فایروالهای نسل بعد، مشابه هم هستند. هردوی آنها میان ترافیک سازگار و مخرب تمایز قائل میشوند تا حفاظت پیشرفته از شبکه و برنامه کاربردی ارائه کنند. با این حال، همسان نیستند و هردو عناصری اساسی از ساختار امنیت سازمان هستند.
Gatewayهای امن وب (SWGها) اساساً در سطح برنامه کاربردی عمل میکنند و در مقابل حملههای مبتنی بر اینترنت پیشرفته حفاظت ایجاد کرده و مقاصد مخرب را با بررسی ترافیک حقیقی شناسایی میکنند. WAFها نیز ترافیک را بررسی میکنند، اما در سطح Packet و با استفاده از ضوابط بررسی Deep Packet بهمنظور شناسایی برنامههای کاربردی ایمن و در حین کنترل و مسدود کردن برنامههای کاربردی خطرناک، اجازه یا منع دسترسی هر Packet به شبکه را صادر میکنند.
مقایسه پروکسی معکوس با WAF
تفاوت میان پروکسی معکوس و WAF چیست؟ تفاوت اصلی نبود بررسی و حفاظت است. پروکسیهای معکوس از Clientها محافظت میکنند، درحالی که کاربران WAFها را برای حفاظت از سرورها و برنامههای کاربردی مبتنی بر وبی که روی آنها اجرا میشوند به کار میبندند. WAFها میتوانند بهصورت یک Plug-in سرور، تجهیزات یا فیلتر ظاهر شوند و قابل سفارشیسازی هستند.
سخن پایانی
گفتیم که گستردهترین حملات اینترنتی از طریق بستر وب و با نفوذ به سرورهای تحت آن صورت میگیرد و برنامههای کاربردی تحت وب به بزرگترین هدف مهاجمین تبدیل شدهاند. با توجه به اهمیت بالای این موضوع جهت مقابله با این نوع حملات محصول بومی APKWAF، فایروال برنامه تحت وب توسط شرکت امنپردازان کویر (APK)، پیشرو در ارائه امنیت سایبری توسعه یافته است. سرویس حافظت از سرورهای وب در UTM بومی APKGate، با توانایی بالایی که در وارسی و واکاوی ترافیک لایه کاربـرد دارد با حفاظت از سرورها و نرمافزارهای تحت وب در مقابل حملات متعدد از جمله OWASPTop10 و همچنین جلوگیری از نشر اطلاعات حساس یکی از حیاتیترین مسائل امنیتی یک سازمان را مورد پوشش قرار میدهد.
در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر، درخواست دمو یا مشاوره، نسبت به تکمیل فرم مورد نظر اقدام فرمایید.
درخواست دمو و مشاوره



لیست قیمت
مایلید آخرین و بهروزترین قیمت محصولات یا خدمات مورد نیاز خود را داشته باشید؟